Hangosítunk – Veszélyes indulatok törtek a felszínre

Hangosítunk – Veszélyes indulatok törtek a felszínre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a legújabb Magyar Hang, újra megszólal az újság! Mennyire feszült most a helyzet Koszovóban, ahol nemrég összecsaptak az albánok a helyi szerb kisebbséggel, és ami miatt még magyar békefenntartók is megsérültek? Egyáltalán mennyire fogadnak a helyszínen bizalommal egy magyar újságírót? a megbékélésre a közeljövőben? Erről is beszélgettünk Majláth Ronalddal, aki nemrég tért vissza az országból.

Nemcsak a magyar, de a romániai pedagógusoknak is elegük van abból, hogy nem fizetik meg őket. Ám míg szomszédunkban ezért a pedagógusok 90 százaléka hajlandó volt sztrájkba lépni, addig itthon már az is komoly siker, ha egyáltalán az érintettek 30 százaléka megteszi. De vajon miért ekkora a különbség az érdekérvényesítésben? És miből van még elege az ottani tanároknak? R. Kiss Kornéliával beszélgettünk, aki Kocs Ilona erdélyi szakszervezeti vezetővel készített interjút az oktatás ottani problémáiról.

A műsorvezető Hutter Marianna, a Magyar Hang újságíró-szerkesztője.

Csak hallgatná? Iratkozzon fel: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcasts.

Címkék: Hangosítunk