Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

Zuschlag János (Fotó: Nagy Béla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Kétezer-tizenegy január végén jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte Zuschlag János volt szocialista politikust a másodfokon eljáró szegedi ítélőtábla, enyhítve a korábbi, 2010-ben a Bács-Kiskun megyei bíróság által kiszabott 8,5 évnyi szabadságvesztést.

Zuschlag János igen fiatalon robbant be a politikába. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) kiskunhalasi ifjúsági szervezetében kezdte politikai karrierjét, 18 évesen már az Ifjú Szocialisták Mozgalmában a Bács-Kiskun megyei elnöki posztot tudhatta magáénak. 1998-ban az MSZP listájáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, 21 évesen ő volt a parlament legfiatalabb tagja. Fényes politikai jövő állt előtte az MSZP-ben.

2010: amikor kiömlött a zagy | Magyar Hang

(...)

Zuschlag példásan szigorú büntetése komoly meglepetést váltott ki a közéletben. Korábban ugyanis ahhoz volt hozzászoktatva a közvélemény, hogy a 72 milliós kár sokszorosát okozó csalásokban is igen enyhe ítéletek születtek.

(...)

Hogy milyen úton jutott Zuschlag János az MSZP-től a NER-be, majd látszólag a senki földjére, kiderül a Magyar Hang október 25-én megjelent 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”