A román nacionalisták már megérkeztek Orbán tusványosi beszédéhez

A román nacionalisták már megérkeztek Orbán tusványosi beszédéhez

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor szombati tusnádfürdői beszéde elé időzítették felbukkanásukat azok a tüntetők, akik előre megüzenték, hogy a román trikolórral a kezükben kívánják jelezni, hogy „Erdély mindörökre román föld” – írja a Hvg.hu. Tudósítóik szerint a településen már meg is jelentek a nacionalista aktivisták, akik már tavaly is akcióztak Tusványoson, a fentivel megegyező üzenetet tartalmazó drapériát lobogtatva. Képükön négy, népviseletbe öltözött férfi látható, ketten tartanak zászlót a kezükben.

A lap Borboly Csabát, a Hargita megyei tanácselnököt idézi, aki korábban azt mondta: „a törvénynek kell mindenek felett állnia, és minden állami szervnek be kell avatkoznia, hogy megállítsák ezeket az embereket, akik cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban, akik gyűlöletet szítanak és semmibe veszik a törvényt. Remélem, hogy ezúttal, legalább most, ha már július 8-án nem sikerült, a román csendőrség közbelép és megállítja azokat, akiket nem hívtak meg erre a rendezvényre”.