Amerikai harci helikopter hajtott végre kényszerleszállást Bukarestben – Videókkal

Amerikai harci helikopter hajtott végre kényszerleszállást Bukarestben – Videókkal

Képünk csak illusztráció! Katonákat szállító Black Hawk helikopter a Black Swan 2021 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlat bemutatóján Szolnokon, az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison 2021. május 12-én. MTI/Mészáros János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A románi légierő napjára, július 20-ra gyakorolták a Bukarest feletti kötelékben való átrepülést az amerikai légierő Black Hawk típusú harci helikopterei, amikor az egyik jármű hirtelen veszíteni kezdett a magasságából.

Kivált a hat gépes kötelékből, az Aviatorilor sugárúton az autók felett repülve kidöntött két villanyoszlopot, majd – miután a pilótáknak sikerült stabilizálniuk a gépet – egy közeli téren a körforgalomban leszállt. A helyszínre több mentőegységet is riasztottak, de szerencsére senki sem sérült meg, ugyanakkor néhány autó összetört. Az esetről több videó is készült. 

Az incidens miatt a védelmi miniszter törölte az ünnepre tervezett díszrepüléseket. A bukaresti amerikai nagykövetség az eset után közölte, együttműködnek a romániai hatóságokkal az ügy részleteinek tisztázása, a kiváltó okok felderítése érdekében.