Böjte Csaba szerint gumicsont a magyar homofób törvény

Böjte Csaba szerint gumicsont a magyar homofób törvény

Böjte Csaba (Fotó: Thaler Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazugságnak tartja Böjte Csaba, hogy a melegellenes passzusokkal teletűzdelt, eredetileg a pedofil bűncselekmények szigorúbb büntetését célzó törvényben összemosnák a melegséget a pedofíliával. – Én elolvastam azt a törvényt, semmi nincs összemosva – fogalmazott a Transindexnek adott interjújában.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét kérdezték arról is, hogy ki kell-e állni a megbélyegzettek, például a melegek mellett. Erre azt mondta, hogy ő nem állt ki a heterók mellett vagy más szexuális irányultság mellett sem, pedig sokszor hallott a „liberális oldalról csúf megjegyzéseket olyanokra, akiknek két-három gyereke van”. – Nekem úgy tűnik, hogy nem foglalkozik ezzel senki sem. Ez egy gumicsont, amit néhány liberális vagy más média kitalált, és erről akarnak beszélni. Holott vannak reális problémák, amiket meg kellene oldani – mondta Böjte Csaba.

A szerzetes elmesélte azt is, hogy volt San Franciscóban, van ott egy magyar iskola, ott tartott előadást. A városban minden póznán ott lobog a szivárványos zászló, és megkérdezte, hogy ettől oldódott-e meg probléma, kevesebb-e a gond. Elmondták neki a jogászok, hogy semmi nem oldódott meg, és sokkal több gond van abból, hogy megengedtek mindenkinek mindenfélét. – Nem látom, miért kellene elindulni ebbe az irányba – fogalmazott.

Amikor az újságíró felvetette, hogy milyen problémát vet fel a melegek házasságának lehetősége, a szerzetes annyit mondott, hogy ezt a témát befejezte. – Van egy csomó probléma, miért kell egy gumicsontot rágjunk? – tette fel a kérdést, majd miután az újságíró jelezte, hogy öt százaléka meleg a társadalomnak, Böjte Csaba azt mondta, hogy ő a kilencvenöt százalékkal akar foglalkozni.