Durvul a járvány Romániában

Durvul a járvány Romániában

A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítenek egy bukaresti utcát védőruhás városi alkalmazottak 2020. április 6-án (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rekordokat dönt a koronavírus-járvány Romániában: az elmúlt 24 órában jegyezték fel az eddigi legmagasabb számot (1378 új eset) a fertőzések számában, és a legtöbb halálos áldozatot is (50 fő). Keleti szomszédunknál eddig csaknem hatvanezren kapták el a vírust, és 2616 ember esett áldozatául a járványnak. Riasztó viszont a tendencia – míg április elején, a járvány első csúcspontján 523 volt a napi új esetszám, az elmúlt négy napban 1200 fölött találtak friss pozitív esetet a hatóságok.

Az országban lévő aktív esetek száma meghaladja a 26 ezret, közülük 7 800 fő van kórházban, intenzív osztályon jelenleg 446 beteget ápolnak. Tegnap kis híján 24 ezer tesztet végeztek el Romániában, közülük több mint 9 ezret a polgárok kérésére – ők valószínűleg külföldre akarnak utazni, és ehhez kell egy negatív PCR-teszt. 

Az elmúlt napban a legtöbb új esetet Bukarestben találták (199), majd Prahova (110), Arges (96), Dambovita (86) és Brassó (79) megyék következnek. A többségében magyarok lakta Hargita megyében 5, Kovásznán 11, míg Marosban 24 esetben készült új pozitív teszt az elmúlt 24 órában.