Elhalasztották Márki-Zay Péter kolozsvári programját

Elhalasztották Márki-Zay Péter kolozsvári programját

Az ellenzék közös megemlékezése október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint korábban megírtuk, a tragikus járványhelyzet miatt hétfőtől komoly szigorítások lépnek életbe Romániában, és emiatt a szervezők lemondták, egész pontosan elhalasztották Márki-Zay Péter kolozsvári közönségtalálkozóját is.

A Planetarium Café vezetője vasárnap délután a következő szöveget tette közzé a közösségi tér Facebook-oldalán: „A hétfőn életbe lépő járványügyi korlátozásokat figyelembe véve, úgy döntöttünk, hogy egy későbbi alkalommal szervezzük meg a közönségtalálkozót. Bízunk benne, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egy későbbi időpontban minél több résztvevőnek helyet tudunk biztosítani, amint ezt lehetővé teszik a járványügyi előírások. Az eddig regisztrált 70 résztvevő helyét továbbra is fenntartjuk.”

A szigorú intézkedéseknek egyébként lett egyfajta hatása Romániában: szombaton már sorok kígyóztak az oltópontok előtt. A helyi oltási kampányt koordináló országos bizottság adatai szerint a hétvége első napján 110 539 személy kapta meg a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját, és közülük több mint 83 ezer embernek ez volt az első oltása. Az elmúlt 24 órában Romániában 11 725 új koronavírus-fertőzést regisztráltak és 389 halálos áldozata volt a járványnak. Az országos átoltottság a napokban éri el a 30 százalékot.