Füllentésen kaphatták a körözött férfival fotózkodó államtitkárt

Füllentésen kaphatták a körözött férfival fotózkodó államtitkárt

Potápi Árpád János a Pethő Panzió teraszán (Fotó: Potápi Árpád János facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi is megírtuk kedden, hogy egy Romániában körözött férfivel fotózkodott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, Potápi Árpád János az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös budapesti díjátadóján. A fotón felbukkanó Pethő Attilát azért körözik Romániában, mert egy nő ellen elkövetett zaklatásért, ütlegelésért és testi sértésért jogerősen két év letöltendő börtönbüntetést kapott, ám nem kezdte meg a büntetés letöltését.

A magyar államtitkár kedden ezt mondta a Transtelexnek: „Pethő Attilának nem kellett volna velem fotózkodnia, egyébként meghívást sem kapott a díjátadóra. Ha azonban már volt ilyen hülye, hogy körözött személyként odajött, akkor legalább az édesanyja vagy az édesapja szólhatott volna neki, hogy ne csináljon közös fotót velem, mert a hatóságok figyelik a nyilvános oldalakat. (…) A díjátadó után közös fotózásokra került sor, aki akart, odalépett hozzám, és azokkal fényképezkedtem. Pethő Attiláról nem volt tudomásom, hogy ott van, azt se tudtam, hogy körözik. Eddig azt se tudtam, hogy létezik. A Pethő családdal egyébként sincs semmilyen viszonyom, gratulálok nekik, hogy elnyerték ezt a díjat, ami nyilván szubjektív, mint minden más díj, amit egy internetes szavazás alapján ítélnek oda. Mi egyébként nyilván nem befolyásoltuk ezt, én például nem is szavaztam” – tette hozzá az államtitkár.

Ehhez képest épp Potápi Árpád János Facebook-oldaláról derül ki – szúrta ki az Erdélyi Átlátszó – hogy van kapcsolata a családdal: a Madarasi Hargitán lévő panziójukban pihent. Vagy legalábbis fotózkodott a Pethő Attila vezette panzió teraszán, két egymást követő napon. Január nyolcadikán ugyanis a szálláshely teraszán készült fotót tett ki „a világ egyik legszebb helyén” felirattal, majd kommentben maga is megerősítette pár emotikon társaságában, hogy „az bizony Pethő panzió”. Másnap, január 9-én már Pethő Panziós bejelentkezéssel tett közzé egy másik fotót „Drávaszög Székelyföldön” felirattal, utalva a kabátján lévő feliratra.

A Pethő Panziót az Intertourism cég működteti, annak tulajdonosa és vezetője a most éppen körözött Pethő Attila. Az ő édesapja működteti a székelyudvarhelyi Pethő éttermet, amely „az év erdélyi étterme” elismerést épp az államtitkártól vette át a napokban Budapesten – akkor készült az inkriminált fotó is. Micsoda véletlenek!