Kárpátalján duplájára emelkedett a liszt ára

Kárpátalján duplájára emelkedett a liszt ára

A beregsurányi határátkelő felé várakozó kocsisor (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Duplájára emelkedett a liszt ára néhány nap alatt – mesélték a Magyar Hang munkatársainak Kárpátalján. A beregszásziak arra számítanak, hogy az elkövetkezendő napokban még több termék ára ugrik az egekbe az áruhiány miatt.
Benzint egyelőre még lehet vásárolni, sokan már most tartalékolni kezdtek arra az esetre, ha a jövőben nem lehetne többé kapni üzemanyagot. Így többen benzines kannákkal jelentek meg a kutakon.

Eközben teljesen megteltek mostanra a kárpátaljai szállodák ukrán menekültekkel. Ugyan az elmúlt időszakban több szálloda is bezárt a koronavírus-járvány miatt, most újra megnyitották kapuikat a vendégek előtt. Sokan engedély nélkül is szállásadással foglalkoznak most az egész régióban, ugyanis óriási a kereslet minden ágy után. Az ukrán hatóságok ugyan megtiltották a szállodáknak, hogy 18 és 60 év közötti férfiakat is befogadjanak, azonban a szállásadókat ez most nem érdekli, hiszen a katonai szolgálat elől menekülők most minden pénzt megadnak a befogadásért. Lapunk tudósítója szerint a vendégek szinte kizárólag ukránok, akik az ország belső részeiről menekültek idáig.

Percről percre tudósításunkat az orosz–ukrán háborúról itt olvashatja.