Kelemen Hunor: nem az anyaországtól kapott pénz miatt lett 94 százalékos a Fidesz-támogatottság

Kelemen Hunor: nem az anyaországtól kapott pénz miatt lett 94 százalékos a Fidesz-támogatottság

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke (Fotó: Kelemen Hunor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kelemen Hunor szerint a határon túli magyarok helyesnek tartják az Orbán-kormány nemzetpolitikáját, ezt igazolták vissza voksaik, a Fidesz–KDNP csaknem 94 százalékos támogatottsága. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogyan lehetséges az, hogy az országgyűlési választásokon a külhoni voksok mintegy 94 százalékát zsebelhette be a Fidesz-KDNP. 

Mint hozzátette, Erdélyben 24 százalékkal nőtt a levélszavazatok száma a 2018-as választáshoz képest, és többen szavaztak a konzulátusokon is. Ez azt jelenti, hogy az érdeklődés növekedett a magyarországi megméretéssel kapcsolatban, amit jó jelnek tart.

Kelemen Hunor szerint az elmúlt évtizedben végbement nemzetpolitikai fordulat nem magyarázható a pénzzel. A kettős állampolgárság, az összetartozás érzése inkább a szívhez szól, ezek a változások inkább az érzésekről, nem pedig a pénzről szólnak, és ezt nem értette meg a magyar ellenzék.

Kelemen szerint fontos a kétharmados győzelem, mert a magyar kormánynak egy nehéz, megváltozott európai és globális politikai környezetben ad nagy legitimitást. Továbbá bízik abban, hogy az új magyar kormány megalakulása újabb lendületet adhat a kétoldalú kapcsolatoknak.