Kettős gyilkosság Romániában – magyar állampolgárokat gyanúsítanak

Kettős gyilkosság Romániában – magyar állampolgárokat gyanúsítanak

Helyszínelés a gyilkosságnál (Fotó: presasm.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rablógyilkosságot fedeztek fel tegnap a Szatmárnémetitől nem messze fekvő Felsőberekszón. Az áldozatok helyiek: egy 54 és egy 65 éves nő, utóbbi a fiatalabb áldozat szomszédja. A két nő jó barátságban volt, gyakran töltötték az időt egymás társaságában.

A rendőröket egy rokon értesítette, aki az ablakon keresztül meglátta a földön egymáson heverő testeket. A román sajtó információi szerint a rendőrség két paplanárus debreceni férfit gyanúsít a gyilkosságot elkövetésével, ők mozgóárusként kopogtattak be a családi házba, és a feltételezések szerint a fizetés pillanatában támadták meg a nőket. A pénz eltűnt a lakásból – a házigazda módosnak számított, sok eurót tartott otthon. Az áldozatokat a frissen megvásárolt paplanokkal takarta le az elkövető.

A gyanúsítottakat hamar elkapta a rendőrség, mert az egyik szomszéd emlékezett a ház előtt hosszan álló külföldi autó rendszámára. A mai sajtóhírek szerint a két magyarországi roma férfit elengedték, szabadlábon védekezhetnek.