Kiderült, hogy kik küldték a magyarellenes üzeneteket Kárpátalján

Kiderült, hogy kik küldték a magyarellenes üzeneteket Kárpátalján

Eltávolított magyarellenes plakát Ungváron 2018. október 20-án. „Állítsuk meg a szeparatistákat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány napja „Késre a magyarokat!” szövegű félelemkeltő, magyarellenes üzeneteket küldtek kárpátaljai lakosok mobiltelefonjaira. Az első sms-eket még hétfőn küldték ki, sokan megkapták, köztük Beregszász polgármestere, Babják Zoltán is, aki a Facebook-oldalán írt a történtekről. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat most bejelentette, hogy sikerült lelepleznie az elkövetőket. Négy városban egy húszfős banda tagjait csípték el – írja a Blikk.

A csoport Kijevben, Dnyipróban, Odesszában és Vinnicjában található hálózatokon keresztül művelte tevékenységét.

A KISZszó cikkében azt írta, a banda húsz főből állt, s az élén egy jelenleg is külföldön bujkáló kijevi lakos állt. A hatóságok egy odesszai házkutatás során terhelő bizonyítékokat, telekommunikációs eszközöket, SIM-kártyákat, szervereket is találtak. A bűncsoport leleplezéséről Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője számolt be – írta a kárpátaljai portál.

Többek között Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértése miatt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak az elkövetők. Az ügyben tart a nyomozás.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!