Konferencián, beszéd közben halt meg egy erdélyi politikus

Konferencián, beszéd közben halt meg egy erdélyi politikus

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács hétvégi konferenciájának résztvevői épp egy online felszólalót hallgatnak (Fotó: EMNT Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizedik alkalommal szervezett konferenciát a román-magyar párbeszéd jegyében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. A Sepsiszentgyörgyön megtartott tanácskozásnak „A kürtőskalácstól a normalitásig, avagy miről szól(jon) az együttélés?" címet adták, és a meghívott előadók kísérletet tettek az elmúlt évtizedek román-magyar viszonyrendszerének kiértékelésére, valamint olyan fontos témák is napirendre kerültek, mint a nyelvhasználat és nyelvi jogok, a magyar oktatás ügye vagy épp az önrendelkezési törekvéseik helyzete.

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke a konferencia után, szombat este egy szomorú posztot tett ki a közösségi oldalára. „Még a történtek hatása alatt állunk többen, kik ott voltunk. A tegnapi konferencia tragikus véget ért. Hozzászólás közben összeesett és meghalt Fazakas Tibor, az MPP korábbi országos alelnöke, volt megyei önkormányzati képviselő. Közel egy órán át próbálták újraéleszteni a helyszínen a mentősök... Szavak nélkül maradtunk. Túl erős volt a döbbenet. Hozzászólásában épp rendezetlen közös ügyeinkre hívta fel a figyelmet... Isten nyugtassa békében, szeretteinek adjon erőt, vigasztalódást!”