Koronavírus: a szlovák egészségügyi miniszter szerint Magyarország kockázatos

Koronavírus: a szlovák egészségügyi miniszter szerint Magyarország kockázatos

Marek Krajčí, Szlovákia egészségügyi minisztere (Fotó: Marek Krajčí / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szlovák egészségügyi miniszter, Marek Krajčí kijelentette egy konferencián, javasolni fogja a kormánynak, hogy Ausztriát és Magyarországot minősítsék kockázatos besorolású országnak a koronavírus-járvány terjedése szempontjából – írja a Paraméter, amit a 24.hu vett észre.

Krajčí szerint ezekben az országokban jelentősen romlik az utóbbi időben a járványhelyzet, ez indokolja a lépését. A szigorítás viszont jelentős mértékben befolyásolná a határ menti övezetben dolgozókat. Ugyanis ak rizikós országokból tér haza Szlovákiába, annak kötelező a karantén, amelyből 10 nap után lehet szabadulni, ha nincs tünet. Emellett negatív koronavírus-teszttel is kiváltható a karantén.

A Bumm.sk szerint a szlovák kormány pénteken dönt majd arról, kockázatossá minősítik-e Magyarországot és Ausztriát, de az egészségügyi miniszter később, a szlovák kormányülést követően megismételte: ezekben az országokban nem jó a járványügyi helyzet és nem javasolja oda a kiutazást.

A növekvő magyar kornavírus-esetek ellenére csütörtökön Budapesten rendezik meg a Szuperkupa-döntőt, ahova a járványra tekintettel inkább el se jönnek a német tévék kommentátorai, pedig a Bayern München fog játszani a Sevillával a győzelemért.