Kövér László: Az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret

Kövér László: Az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a gyimesbükki óvoda és egy műfüves focipálya avatásán 2022. október 8-án (Fotó: MTI/Kátai Edit)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László szerint az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret. Az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Nagytusnádon beszélt erről szombat délután a magyar állam támogatásával felépített Szent Rita napközi foglalkoztató avatásán.

Az MTI tudósítása szerint Kövér László kijelentette: a magyarok és a székelyek, a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében nemcsak magukért küzdenek, „hanem azért, hogy Európa a jövőben is az európai embereké maradjon; azért hogy Európa ura maradjon saját érdekeinek, saját anyagi és szellemi erőforrásainak; azért hogy a kereszténység megtartó lelki és kulturális erő maradjon minden európai nemzet számára; azért, hogy az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló oltalmazó család a társadalom építőköve maradjon”.

Kövér László szombaton korábban Gyimesbükkön is járt. A történelmi Erdély egyik legkeletibb településén, amely ma közigazgatásilag a moldvai Bákó megyéhez tartozik, két hosszú programos és egy rövid programos csoport, összesen 58 gyermek kezdte meg a tanévet a magyar állami támogatással épített új óvodaépületben, amelynek ünnepélyes avatóját tartották.