Kövér László: Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll

Kövér László: Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll

Kövér László, az Országgyűlés elnöke megkoszorúzza Szent István mellszobrát a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének Kárpát-medencei találkozóján az erdélyi Oroszhegy községhez tartozó Székelyszentkirályon, Székelyudvarhely közelében 2021. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László szerint a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás. Az Országgyűlés elnöke a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon beszélt erről vasárnap, a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján.

Az MTI által is idézett Kövér László úgy vélte, a XXI. században immár az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni.

– Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából, sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is. Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány – tette hozzá.