Magyar helységnévtáblákat mázoltak le Székelyföldön

Magyar helységnévtáblákat mázoltak le Székelyföldön

Megrongált tábla (Fotó: Máréfalva Polgármesteri Hivatal Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több Hargita megyei település helységnévtáblájának magyar feliratát mázolták le egyelőre ismeretlen tettesek szombatról vasárnapra virradóra – írta a Maszol.ro hírportál. Az incidensről a máréfalvi polgármesteri hivatal Facebook-oldalán adtak hírt vasárnap.

– Az eset ismét arra emlékeztet minket, hogy az ország, amelyben élünk, nem védi kellőképpen a kisebbségben élők jogait, ezzel is ellehetetlenítve a békés együtt élést, etnikai feszültséget keltve. A rongálás mindnyájunkra nézve sértő, hiszen ezeknek a kétnyelvű tábláknak szimbolikus jelentőségük van, annak a bizonyítékai, hogy minden ember egyenlő tagja a közösségnek, nemzetiségétől függetlenül – írta.

Székelyudvarhely helységnévtáblának a magyar feliratát is lefestették fekete festékkel – ezt már – Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője erősítette meg a portálnak. Egy olvasójuk által küldött fotó szerint pedig a Maros megyei Hármasfalu helységnévtáblájának magyar feliratát is megrongálták az éjjel.