Magyarországi is lehet az Aradon talált gyerekholttest?

Magyarországi is lehet az Aradon talált gyerekholttest?

Gyertya (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Romániai tévéműsorokban arról beszélnek az elemzők: mivel Romániában egyetlen rendőrőrsre sem érkezett bejelentés hasonló korú gyermek eltűnéséről, és a város közel van a nagylaki határátkelőhöz, akár Magyarországról is hozhatták a vasárnap Arad mellett megtalált megcsonkított és felgyújtott gyerek holttestet.

A 1,10–1,20 méter magas, barna szemű, barna hajú, nagyjából 5-6 éves kislányról fantomképet is közzétett az Arad megyei ügyészség, hátha felismeri valaki. Ugyanakkor a nyomozást kiterjesztették családon belüli erőszakra is. A boncolás szerint a gyerek halálát a fejére egy kemény tárggyal mért erős ütés okozhatta.

Hétfőn kiderültek egyébként a részletek a holttest megtalálásáról. „Az aradi ügyészség kriminológiai osztályát arról tájékoztatták, hogy Arad város Bujaci elnevezésű negyedében, a temető közelében, egy mellékúton, mezőgazdasági területen egy emberi jobb alsó végtag töredékét azonosították, részben elszenesedve” – áll az ügyészség hétfői közleményében.

A helyszínre kiérkező hatóságok a helyszín vizsgálata során, az eredeti helyszíntől ötven méterre megtalálták a láb nélküli testet is, amelyen gyújtogatás nyomai voltak. Az ügyészség szerint a kislányt legfeljebb 48 órával a holttest megtalálása előtt ölték meg.