Mészárosék Székelyföldön is kapuba találnak

Mészárosék Székelyföldön is kapuba találnak

A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK új stadionjának helye. (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége tervezi, és valószínűleg egy NER-közeli cég építi tavasztól Székelyföldön az új, nyolcezer férőhelyes, a legmagasabb UEFA-előírásoknak is megfelelő stadiont. A pályát használni fogó Sepsi OSK labdarúgócsapat mögött álló részvénytársaság többségi tulajdonosa (pár áttéttel) már egy olyan anyaországi vállalkozó, Varga Károly, akinek három közös cége is volt Felcsút volt polgármesterével. A stadion az anyaországi cég erdélyi leányvállalatának birtokában álló telkére épül. 

Eközben egy decemberi kormányhatározattal a magyar állam 2,1 milliárdot ítélt meg a „Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia (Sepsi OSK)” részére, „a szervezet működésének és fejlesztésének” támogatására. És ilyet is ritkán látni: a 1810/2018-as kormányhatározat szövegét négy nappal később a Magyar Közlönyben kijavították, világossá téve, hogy a pénzt nem a székelyföldi egyesület kapja, hanem a NER-közeli többségi tulajdonban lévő részvénytársaság. 

Riportunkat Sepsiszentgyörgyről a Magyar Hang következő, február 15-én megjelenő számában olvashatják.