Ukrajna egyezményt kötne Magyarországgal a kettős állampolgárság megelőzéséről

Ukrajna egyezményt kötne Magyarországgal a kettős állampolgárság megelőzéséről

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna a szerdán megtartott ukrán–magyar konzuli konzultáció során átadta a magyar félnek véleményezésre azt a megállapodástervezetet, melynek célja a felek együttműködésének kialakítása a többes állampolgárság eseteinek megelőzésére – írja a Kárpátalja.ma a Jevropejszka Pravdára hivatkozva.

A konzuli konzultációkon megvitatták a polgárok jogainak és érdekeinek védelme terén folytatott együttműködés kérdéseit, megállapították, hogy az Ukrajna és az EU közötti vízummentesség, illetve az Ukrajna és Magyarország közötti kishatárforgalom megfelelően működik, valamint gyakorlati megállapodásokat értek el konzuli és jogi területen – derül ki az ukrán külügyminisztérium tájékoztatásából.

„Soha nem vétettem az ukrán törvények ellen, és most az ország ellenségeként díszelgek" - Magyar Hang

Thaiföldön - oroszországi telefonszámmal - bejegyzett ukrán nemzeti identitású honlap orosz nyelven listázza Ukrajna ellenségeként feltüntetve a kárpátaljai magyarokat. Összeállításunkban olyanokkal beszélgettünk, akik szerepelnek a Mirotvorec szervezet listáján.

A konzultációkra a két ország külügyminisztereinek októberben Luxemburgban elért megállapodása alapján került sor annak kapcsán, hogy „Kárpátalja lakóinak magyar útleveleket adtak ki” – emlékeztet a Jevropejszka Pravda. Az eset miatt Kijev és Budapest kölcsönösen kiutasította az országból a másik fél egy-egy konzuli munkatársát. A portál szerint „Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajnában nem tilos elhallgatni a kettős állampolgárságot”.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.