Milyen elnök volt Göncz Árpád? – Itt a legfrissebb Időgép

Milyen elnök volt Göncz Árpád? – Itt a legfrissebb Időgép

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a hónap első péntekje, akkor Időgép! A Magyar Hang történelmi melléklete ezúttal a következő témákat kínálja:

Február 10-én lenne százéves a demokratikus Magyarország első államfője. A tíz évig regnáló elnök népszerű ember volt, bár működését, bizonyos lépéseit sokan máig vitatják. Az évfordulón Kónya Imrével és Kuncze Gáborral beszélgettünk köztársasági elnöki tevékenységéről.

Egy naiv gentleman – Film készült Neville Chamberlain brit miniszterelnökről, amely arra keresi a választ, Hitler vezette őt az orránál fogva, vagy Chamberlain volt zseniális taktikus.

„Náci” párt az NDK-ban – Nemcsak integrálni akarta a volt nácikat és a Wehrmacht-tiszteket a Német Demokratikus Köztársaság kommunista vezetősége, de fontos kérdésekben a segítségükre is számított. A hitleri idők középvezetőinek, egyszerű téglahordóinak a rendszerbe való beilleszkedésében az 1948-ban alapított posztnáci Nemzeti Demokrata Párt működött közre.

Egy kép anatómiája: Kolozsvár, 1945. február – Igazi ritkaság, fontos történelmi forrásanyag került fel nemrégiben a Fortepan fényképmegosztó oldalra. A képek 1945. február 16-a délutánján készültek Kolozsváron egy magyar-román nagygyűlésen. Fotóelemzés.

Talált tárgy: Elena Fontany ifjúsági ismeretterjesztő kötete, a Csillagok országa 1934-ből...
...amiből többek közt kiderül, hogy „ha a Marson laknak emberek, 4½ méterre is megnőhetnek”.

Címkék: Időgép