A Magyar Hangot nem érinti a Magyar Nemzet esetleges újraindítása

A Magyar Hangot nem érinti a Magyar Nemzet esetleges újraindítása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava keddi számában arról írt, megszűnik a Magyar Idők, és ezzel párhuzamosan, a lap szakmai stábjával újraindul a Magyar Nemzet. A cikkben megfogalmazott állítások egyelőre csupán feltételezések, amelyek hetek óta keringenek a hazai sajtó berkein belül, különösen mióta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője néhány napja arról beszélt, méltányos lenne a lap alapításának 80. évfordulóján, augusztus 25-én feltámasztani az április elején bezárt Magyar Nemzetet. Eddig azonban semmilyen konkrétum nem történt.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a Magyar Hang működését az ügy semmilyen szempontból nem befolyásolja. A pletykák alapján megszűnő újság a kormánypárti Magyar Idők, amely az általunk írt Magyar Hangtól formai, politikai és szakmai szempontból is távol áll. A Magyar Hang az eddig megszokott formában, változatlanul működik tovább.

Nem felejtünk, Péter – a Hír Tv bekebelezéséről

Mi maradtunk, akik voltunk, egyszerűen csak nem a miniszterelnökhöz, hanem értékrendünkhöz maradtunk hűek.

Bár a Magyar Hangot a Magyar Nemzet egykori újságírói alapították, az áprilisban bezárt napilappal a korábbi alkalmazottaknak minden szakmai és jogi kapcsolata megszűnt. A Magyar Nemzet esetleges újraindulása így tőlünk függetlenül történik, a folyamatra semmilyen ráhatásunk nincs. Ehhez hasonlóan a Magyar Idők megszűnése is teljesen független a Magyar Hang működésétől. A történéseket természetesen mi is érdeklődéssel figyeljük, és az esetleges fejleményekről beszámolunk.

Frissítés: A sajtóban megjelent találgatások hírlapi kacsák – ezt nyilatkozta Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője az Azonnalinak. – Jelen pillanatban ilyen terv előttem nem ismert, márpedig ahhoz sokat kellene dolgozniuk, hogy ez augusztus 25-én megvalósuljon – mondta. A lapnak egy a kormányközeli médiapiacra rálátó forrás is azt mondta, egyelőre a kérdés nincs napirenden, és véleménye szerint nem valószínű, hogy az idén újraindulna a Magyar Nemzet.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.