A kormány titkos migránsai – Magyar Hang-ajánló

A kormány titkos migránsai – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. július 13-19.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 9. száma jelenik meg július 13-án, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

Két nappal jártunk a tavaszi parlamenti választás után, amikor szó szerint migránspánik tört ki Balatonőszödön, ahol a helyiek „néger migránsokat” láttak a meglepetésszerűen újranyitott kormányüdülőben. Ez azért volt különösen érdekes, mert a kampány során a térség fideszes képviselőjelöltje, Witzmann Mihály a Facebookon közzétette a Nemzeti Vagyonkezelőtől kapott levelét: ő arról érdeklődött, terveznek-e betelepíteni migránsokat; nem – jött a lakonikus válasz. Witzmann nyert, a „migránsok” mégis jöttek, de nem a Közel-Keletről.

Megbuktatta püspökladányi polgármesterét a Fidesz. Miért fordultak szembe a képviselők Arnóth Sándor utódával? Ennek jártunk utána.

Bár a Malév Ground Handling reorganizációra kapott 4,66 milliárd forintot, a pénz közel fele már elfolyt adósságrendezésre és a napi működés fenntartására – szűrhető le a nyilvános adatokból és a Magyar Hang birtokába került információkból.

Börtönőr lett a legnagyobb paraszt – riport a III. Kapák Napja a rotációs kapák ügyességi és gyorsulási versenyről, ahol a safety car egy fűnyíró traktor volt.

Gémesi György azon kevés politikusok közé tartozik, akik a rendszerváltozás óta jelen vannak a politikai közéletben. Huszonnyolc esztendeje Gödöllő polgármestere. Az idei parlamenti választás előtt alapította meg az Új Kezdet Pártot, amely az LMP-vel együtt indult. Szerinte ma már nem lehet olyan élesen elválasztani a jobb- és baloldalt, az utóbbi felé is lehet nyitni. Gémesi Györggyel az uniós támogatások hasznosulásáról, az önkormányzatok kizsigereléséről és az elkeseredett ellenzéki hangulatról is beszélgettünk. Interjú.

A hetvenes években érkezett New Yorkba, és szinte rögtön a legnagyobb művészek társaságában találta magát Samuel Havadtoy (Havadtői Sámuel). Lakberendezőként kezdett, festéssel folytatta, közben pedig megismerte Andy Warholt, Keith Haringet és Yoko Onót, akivel aztán húsz évig élt élettársi kapcsolatban. Az alkotóval budapesti lakásán beszélgettünk.

A rendszerváltás óta folyamatosan hullámzik a nagyvárosokból az agglomerációba áttelepülők száma, most, a Budapesten elszabadult ingatlanárak miatt megint sokan döntenek a költözés mellett. Annál inkább, mivel egy belvárosi 40 négyzetméteres lakás árából 140 négyzetméteres, kertes családi házat lehet venni a környező településeken. Akár olyan helyeken is, ahonnan nem több a beutazási idő, mintha egy peremkerületből ingáznánk munkába. Na de hol van az agglomeráció határa?

Amikor a világ még segíteni akart a rászorulókon. Harmincnyolc évvel ezelőtt rendezte meg Bob Geldof a valaha volt legnagyobb jótékonysági rendezvényét, a Live Aid szuperkoncertet.

Jóval korábban volt a lapzárta lapunk múlt heti, nyolcadik számánál. A szlovák nemzeti ünnep miatt – a Magyar Hangot ugyanis a kezdetektől, vagyis a nulladik számtól fogva Pozsonyban nyomják. Hogy miért van ez így, és ki finanszírozza a háttérből a szerkesztőséget, kiderül riportunkból.

A gróf kartárs holmija Gyorgyevics Tamás életrajzi kötete Széchenyi Zsigmond Afrika-kutatóról.

Több évtizedes adósságát törleszti a múzeumi szakma a Szabolcs utcában felépülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ átadásával – hangsúlyozták egyetértően az általunk megkérdezett szakemberek; a Liget-projekt többi részletéről azonban már kevesen nyilatkoztak elismerően. Ami pedig az átadási határidőket illeti, akadt olyan forrásunk, aki állította, az épületek egy része csak a következő választási ciklusban készül el, ha megépül egyáltalán. A projekt már 300 milliárd forint fölött jár.

Lassan véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, már csak a bronzmeccs és a mindenki által várt fi nálé van hátra. Itt az idő, hogy egy kis számadást készítsünk.

Oroszország büszkén viseli a kiesést. Befelé sír és kifelé örül. Örül, már csak azért is, mert minden eddiginél messzebb jutott a világbajnokságon. De nem is ez a legfontosabb. Boldog, mert az ide érkezők jól érzik magukat. Így Oroszország megmutatta, hogy sokra képes, aki pedig ott volt, annak azt is, hogy szerethető. A helyszínről jelentjük.

Ez a csapatok vb-je – Urbán Flórián elemzése

Publicisztika:

Dévényi István: Szeressük a G-napot; Ugró Miklós: Nagy Imre újabb újratemetése; Torkos Matild: A társadalmi igazságosságról; Szerető Szabolcs: Apátia, mély gödör; Lányi András: Tér és történelem; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Puzsér Róbert: Őfelsége ellenzéke; Marabu rajza.

Keresse a lapot július 6-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Címkék: ajánló