Az épület, amelyben korábban Orbán Viktor is lakott – Itt az új Időgép!

Az épület, amelyben korábban Orbán Viktor is lakott – Itt az új Időgép!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha hónap első péntekje, akkor Időgép – A Magyar Hang történelmi melléklete. Keresse legfrissebb lapszámunkban!

• Cérnavékony védvonal – A szovjet erők 80 évvel ezelőtt, 1943 januárjában törték át a magyar királyi 2. honvéd hadsereg vonalait a Donnál. A katasztrófával kapcsolatos mítoszok és tévhitek nyomába eredtünk történész szakértőkkel.

• A Brutusok megjelentek – Medgyesi Konstantin történész Kádár és Grósz sajátos viszonyáról, Kádár utolsó beszédének és Nagy Imre újratemetésének szimbolikájáról, valamint Kádár lelkiismeretéről

• Lőnének emberre? Rendőrre igen! – Ötven éve történt az első magyarországi túszdráma Balassagyarmaton.

• Egy kép anatómiája: a Mester és a Thaly Kálmán utca sarka, 1943 – A nyolcvan éve készült felvételen Pest egy részlete látható, valamint az épület, amelyben korábban Orbán Viktor is lakott, ma pedig a Magyar Hang szerkesztőségének ad otthont.

• Talált tárgy: A fény hegye – A Joseph Hardtmuth által az 1800-as évek elején alapított ceruzagyár termékei több mint kétszáz éve részei az életünknek.

Címkék: Időgép