Látássérült olvasóinknak is elérhető lapunk

Látássérült olvasóinknak is elérhető lapunk

Az eRikkancs kezdőlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két, számunkra új digitális platformon is elérhető lapunk néhány napja: a látássérült olvasók számára is megoldást kínáló eRikkacson immár elő is fizethetnek újságunkra (a Magyar Hang egyes számai – első közéleti hetilapként – már tavaly szeptember óta elérhetőek itt), a Laptapiron pedig a múlt héttől olvashatják kiadványunkat.

Néhány szót a két platformról: az eRikkancs egy, a látássérültek problémáira szakosodott magyar cég fejlesztése. A szolgáltatás gyengénlátók számára teszi lehetővé a nyomtatott sajtó önálló és egyszerű olvasását azzal, hogy az eszköz emberi hangon felolvassa nekik a tartalmakat. A szoftver ingyenesen és egyszerűen elérhető a honlapról, valamint Android és iPhone készülékekre a Google Play és App Store áruházakból. Az olvasó a felhasználói felületen a tisztán szöveges forma, illetve akadálymentes képekkel ellátott forma között választhatnak, így vakok, gyengénlátók, időskorból eredő látásvesztéssel élők is információhoz juthatnak, akadályok nélkül. Az eRikkancson az igazolvánnyal rendelkező látássérültek kedvezményes áron vásárolhatnak.

A Laptapir egy csomagos előfizetési forma: a havi 1490 forintért közel hetvenféle újság 1500 lapszámát böngészheti az előfizető.