Ma már csak emlék – Magyar Hang-ajánló

Ma már csak emlék – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. július 6-12.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 8. száma jelent meg július 6-án, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

Húsz éve, 1998. július 6-án tette le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor, miután a Fidesz későbbi koalíciós partnereivel meglepetés győzelmet aratott a választáson. Sokat elárul az azóta történtekről, hogy az első Orbán-kormány időszakára ma már a Fidesz ellenfelei közül is sokan némi nosztalgiával gondolnak vissza. A Magyar Hangnak három egykori miniszter – Gógl Árpád, Hámori József és Chikán Attila – mesélt arról az időről, amikor még nem csak politikai termék volt a polgári Magyarország.

Elítélt bűnöző sürgött Rogán kötvényei körül. Összesen 246 ezer eurót (mai árfolyamon 81 millió forint) akar behajtani egy Magyarországon élő iraki kurd férfi egy a politikai élethez a letelepedési kötvények révén kapcsolódó üzletemberen.

Mi okozta az eddigi kormányzati kedvenc Kuna Tibor, és a Terrorelhárítási Központ korábbi főigazgató-helyettesének bukását?

Jobbára a feketepiac malmára hajtja a vizet, ha jövőre ezer forinttal is többe kerülhet egy üveg pálinka vagy Unicum a boltokban. Uniós nyomásra kell ezekre a szeszes italokra is kiterjeszteni a népegészségügyi termékadót (neta), közismertebb nevén a chipsadót. Ezzel a pálinka-szabadságharc újabb csatáját bukta el a kormány, az ágazati szereplők pedig keresik a kiutat.

Egy európai uniós polgárra átlagosan 200 műanyag zacskó jut évente, és bár átlagosan csak 20 percig használunk egyet belőle, a lebomlásához négyszáz év kell. Le kell, és le lehet-e mondani róluk?

Válság mint önbeteljesítő jóslat? Európában a magyar gazdaságnak fájna a legjobban Trump büntetése.

Interjú Bod Péter Ákossal a kormányközeli pályázókról, a tudomány függetlenségéről és arról, miért kellene mielőbb bevezetni az eurót.

Józsefváros választ. Arról kérdeztük a helyben lakókat, hogy szerintük megszabadíthatja-e a kerület a „lepukkant drogtanya” jelzőt az Orczy negyedről, azon belül is a Diószegi Sámuel utcáról?

A mélyszegénység természete izgatta, az okok és következmények, ezért kezdte járni az országot. Az elegáns budai zöldövezetben élő művész, Kiss Anikó, „annavarro” ezzel belépett egy ismeretlen, nyers és megrendítő világba, s akkor még nem sejtette, hogy ez a világ fogva tartja. Segíteni akart, ezért négy éve megalapította a Szociális Csomagküldő Mozgalmat (Szocsoma), amely rettenetes állapotú szegregátumokban segít.

A Nyugat felé tartó Grúzia, amit még Oroszország sem enged el. Tbiliszi beszámolónk.

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság Slobodan Milosevic özvegyét, miután megállapítást nyert, hogy férje országlása idején állami tulajdonú lakásokat osztogatott a barátainak. Csakhogy Mirjana Markovicnak aligha van félnivalója. Köszöni szépen, igazi kommunistaként kitűnően érzi magát Moszkva egyik luxusnegyedében.

Európa csapdában – Gyurgyák János hiánypótló művéről.

Szarvas József megrendítő őszinteséggel vall életéről a most megjelent Könnyű neked, Szarvas Józsi… című kötetben, amelyet a Törőcsik Marival és Cseh Tamással készült beszélgetős könyveiről ismert Bérczes László rendező-dramaturggal közösen írt. Páros interjú.

Alföldi Róbert a magyar viszonyokhoz próbálta igazítani a Chicago című musicalklasszikust, de a szándék kevésnek bizonyult. Kritika.

Stadionépítési láz után csarnoképítési jöhet. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint 10–15 milliárdos beruházást igényel a 2022-es Eb.

Publicisztika:

Torkos Matild: Fedél nélkül bűn az élet; Tompos Ádám: Szép kilátások; Farkas Melinda: Méregdrága magánügyek; Ángyán József: Intézményesített földrablás; Győrffy Ákos: Mntha egyszerre mindenhol; Büky László: Szerelmes kémia; Lányi András: Kezek a város felett, Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Puzsér Róbert: Az elseftelt mítosz nyomában; Marabu rajza.

Keresse a lapot július 6-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Címkék: ajánló