Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. június 15-21.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang ötödik száma jelent meg június 15-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból.

– Az a legvalószínűbb, hogy érkezik egy új tulajdonos, és az is előfordulhat, hogy kormányközeli tulajdonba kerül az újság – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Borókai Gábor, a héten már csak digitális formában megjelent, 2001-ben életre hívott polgári lap, a Heti Válasz főszerkesztője. Mint mondta, azért kezdeményeztek csődeljárást a tulajdonosoknál, mert így időt nyertek a gazdasági helyzet stabilizálására. Most kilencven napjuk lesz arra, hogy végleg eldőljön, a felszámolás vagy az újraindulás irányába fordul-e a sorsuk.

– Nem szegte kedvét a Momentumnak a háromszázalékos választási eredmény, a párt újra Fekete-Győr Andrást választotta vezetőjének. A régi-új pártelnök úgy véli, a Momentumnak előbb helyi szinten kell megszerveznie magát, ez után lesz majd érdemes országos politikai víziókkal előállni. A Momentum indulását jelentő NOlimpia mozgalom sikere már rég mögöttük van, de Fekete-Győr szerint nem biztos, hogy erőnek erejével újabb olyan „nagy témát” kellene keresniük, mint amilyen a budapesti olimpiát ellenző mozgalom volt. A legnagyobb ellenzéki sikerek szerinte az elmúlt években az utcán születtek, nem a parlamentben, ezért is optimisták. Interjú.

– Valóban hét évvel kell emelni a nyugdíjkorhatárt, vagy van más megoldás? Botos Katalin közgazdászt, a Népesedési Kerekasztal szakértőjét és Dezse Tivadar nyugdíjjogi szakértőt kérdeztük.

– Beérik Erdogan munkája: a szekularizált társadalmat iszlám nemzetté formálja át. Ramadán idején jártunk Törökországban.

– Egyetlen otthon létezik, ahol a fogyatékkal élők családot alapíthatnak, gyermeket vállalhatnak. Riport a csömöri Összefogás Rehabilitációs Otthonból.

– Borjúmirigy és üvöltő gyerek a szomszédból. Beszámoló a Bocuse d’Or európai döntőjéről.

– „Kegyelmet nem kérek…” Hatvan éve, 1958. június 16-án hajnalban végezték ki Nagy Imrét és vádlott-társait.

– Mit ér egy nép öröksége, mit ér az örökség, ha magyar? címmel keserű hangú levelet írt Kovács Gyula erdész, gyümölcsész. A szakember a család kertjeiben évtizedek óta gyűjti és menti a Kárpát-medence magyarlakta területeinek régi magyar gyümölcsfajtáit. A gyűjteményben őrzött génállomány hihetetlenül gazdag, Európában még hasonló sincs. Kovács Gyula a kertjeit tündérkerteknek nevezte el, és tevékenysége mozgalmat indított el. A hosszúra nyúlt tél folyamán súlyos vadkára keletkezett, több igen ritka és értékes gyümölcsfajta végleg elpusztult. A kár megelőzhető lett volna, ha a vadgazdálkodásért felelős osztrák érdekeltségű vadásztársaság teljesíti a kötelességét.

– Egyre többen aggódnak amiatt, hogy a mesterséges intelligencia mind inkább veszélyt jelenthet az emberiségre. S való igaz, sok minden realitássá vált, ami még húsz éve is tudományos fantasztikumnak számított. A brit védelmi minisztérium friss tanulmánya rámutat, mivel folyamatosan olcsóbb lesz ilyen intelligenciák fejlesztése, szélesebb körben tudnak hozzájutni, így a kibertámadásoknak is jobban ki lesz téve az emberiség.

– Oroszország a vébé sikeres megrendezésével adna választ a sztereotípiákra és az előítéletekre. Beszámoló Moszkvából, valamint interjú Muszbek Mihály sportközgazdásszal.

– György Zsombor, Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Puzsér Róbert, Hegyi Zoltán, Benedek Szabolcs publicisztikái és még sok érdekes olvasmány. Keresse a lapot június 15-től az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy!

Címkék: ajánló