Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

„Nincs magyar átok” – ízelítő a Magyar Hang legfrissebb számából

Szerző: | 2018. június 01., 06:30 | Magyar Hang ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. június 1-7.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június elsején, pénteken megjelent a Magyar Hang harmadik száma. 

HIRDETÉS - AIP

Balatonfűzfő legszebb és legbüdösebb balatoni panorámája a Máma-tetőről „élvezhető”. A négyezer lakosú település „rózsadombja” ez, ahol némelyek még a kerítést is arany karláncban festik. Az idilli hangulatot azonban gyakran teszi tönkre a közeli királyszentistváni hulladéklerakó kavargó bűze. Riport.

Bár a kormány szeretné elérni, hogy a népességfogyás belátható időn belül megálljon, 2050-re várhatóan a magyarok lélekszáma másfél millióval lesz kevesebb mint jelenleg, alig fogja meghaladni a 8 milliót – fejtette ki a Magyar Hangnak adott interjújában a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének főigazgatója. Spéder Zsolt szerint nincs magyar átok, ugyanakkor a gyerekvállalásra erősebben hat a gazdasági bizonytalanság és a munkaerőpiac rugalmatlansága, mint a családpolitika.

A keresztény értelmiségieknek nem politikai irányzatok, pártok, hanem fontos társadalmi ügyek mellett kell felemelniük a hangjukat, szem előtt tartva a Biblia tanításait – vallja Vass András. A Pannon Filharmonikusok állandó karmestere olyan művész, aki a közéletet foglalkoztató kérdésekben is hallatja hangját. Világlátását meghatározzák székelyföldi gyökerei és az, hogy keresztény lelkészcsaládban nőtt fel. Interjú.

Pontosan hány magát magyarnak valló személy élhet ma Kárpátalján? Erre a kérdésre keressük a választ a legfrissebb népszámlálási adatok alapján.

Mi történne, ha a méhek és más beporzó rovarok kipusztulnának, ezáltal velük együtt eltűnne minden olyan termék, amely az ő munkájukhoz kötődik?

Királyi palota: lesz ugyan lovarda, de hol vannak a lovak?

Leszámolás a konkurens vállalattal A pócspetri rendőrhalál és az egyházi iskolarendszer szétverése.

Farkas Melinda, Szerető Szabolcs, Torkos Matild, György Zsombor, Pápay György, Hegyi Zoltán, Puzsér Róbert és B. Molnár László publicisztikái, Szenczi Tóth Károly és Büky László tárcái, és még sok érdekes olvasmány.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy a lap!

Címkék: ajánló


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest