Magyarország jövője: sivatag, tevék, pálmafák? Gelencsér András éghajlatváltozás-kutatóval beszélgettünk

Magyarország jövője: sivatag, tevék, pálmafák? Gelencsér András éghajlatváltozás-kutatóval beszélgettünk

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. (Forrás:az egyetem közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gelecsér András éghajlatváltozással, légkörkutatással foglalkozó egyetemi tanárhoz látogattunk el Veszprémbe. A Pannon Egyetem rektora nagy visszhangot kiváltó interjút adott a minap a 24.hu-nak. A professzort szembesítettük a beszélgetésben tett megdöbbentő kijelentésével: azt állítja, hogy a klímaváltozás folyamatai már nem visszafordíthatók, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik. A szakértővel kivégzünk pár zöld színű szent tehenet is, és eloszlatjuk az elektromos autózás, az okostelefonok és a napelemek kapcsán fennálló illúziókat.

Az adást péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang Youtube-csatornáján.

Gelencsér professzor azt állítja, az elektromos autózás alapja a gyerekmunka. Választ kapunk rá, hogy mely kémiai elemekből fogyunk ki leghamarabb és hogy szemfényvesztés-e a mobilkészülék-visszagyűjtési akció? Sőt, még az is kiderül, hogy mi történik, ha a busmanoktól elveszik a tükröt?

A Gulyáságyú állandó rovatában, a Desszert©-ben Gelencsér András válaszolt a műsor korábbi vendége, Donáth Anna által neki feltett kérdésre, és ő is kérdezhetett a jövő heti vendégünktől. A teljes adást péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang felületein, a műsor kedvcsináló előzetesét addig is itt tudják meghallgatni:

Ajánljuk a műsor Facebook-oldalát: http://facebook.com/gulyasagyupodcast