Megjelent Stefano Bottoni Orbán-könyve!

Megjelent Stefano Bottoni Orbán-könyve!

Nyomdában a Bottoni-könyv (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly decemberben Fellegi Ádám zongoraművész kezdeményezésére fogtunk bele egy számunkra is új kísérletbe: közösségi finanszírozással, magyarán az olvasók támogatásával fordíttattuk le Stefano Bottoni olasz nyelven megjelent, Un despota in Europa (Egy despota Európában – a szerk.) című Orbán Viktor miniszterelnökről szóló könyvét. Bottoni kötete magyarul A hatalom megszállottja. Orbán Viktor Magyarországa címmel jelent meg a napokban.

A fordítás után a szerző minden fejezetet átdolgozott és aktualizált, előszót és utószót írt, majd szerkesztés, korrektúra és tördelés után immár a nyomdáé a főszerep: szerda délután feldübörögtek a nyomdagépek. Hogy hol, az titok: annyit árulhatunk el, hogy ez a könyv nem külföldön készül. És még egy érdekesség: ennek a kötetnek a Magyar Hangot kiadó Alhambra-Press mellett további több száz ember a kiadója! A 2022 decembere és 2023 áprilisa között jelentkező támogatók neveit a könyv legelején közel két oldalon soroljuk fel – azokét, akik nem féltek ettől, ugyanis további 203 fő névtelen kívánt maradni. (Nem ez az egyetlen könyvünk: már kapható a Magyar Hang elmúlt öt évének cikkeiből válogató Hangoskönyv és Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercury-életrajza is.)

– Ez a könyv tulajdonképpen 2006 szeptembere óta íródik. Ekkor néhány nap alatt Magyarország Európa legunalmasabb helyéből egy nemzetközi mércével is értékes sztorivá vált, engem pedig megkeresett egy olasz napilap, hogy áruljam el nekik, mi folyik itt, mert ők nem értik. Azóta sem tudom, jól értelmeztem-e, amit az örök érvényű Tanú című film nyomán érteni véltem: hogy „itt valami tényleg nem stimmel”. De a történeti kutatással párhuzamosan végzett szabadidős elemzői munkámmal azóta is próbálom megfejteni, hogy minek voltunk tanúi – és miben működtünk közre – az elmúlt közel húsz évben. Ez a könyv Magyarország jelenkori fejlődését mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre. A miniszterelnök fiatal kora óta kívánta a hatalmat, és 2010-től a kimagasló politikai képességét és vezetői rátermettségét arra fordította, hogy saját képére formálja az országot. 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó és tekintélyelvű rendszerre. Ez a mű nemcsak összehasonlító történelmi elemzés, hanem számvetés és látlelet Orbán Viktor rendszeréről és mindannyiunk felelősségéről – írja előszavában a szerző.

A 288 oldalas kötet az ország összes fontos könyvesboltjában kapható lesz, de nekünk az a legjobb, ha közvetlenül a kiadótól rendeli meg az olvasó az elofizetes [at] hang [dot] hu e-mail címen. Így ráadásul olcsóbb is, ötezer forint+postaköltség áron lehet megvásárolni – de akár át is vehető a Magyar Hang Mester utcai szerkesztőségében, előre egyeztetett időpontban.

Átutalási adatok:
Számlatulajdonos: ALHAMBRA-PRESS Bt.
Számlaszám: 11702036-20724120-00000000
A közlemény rovatba kérjük, tüntesse fel az alábbiakat: megrendelői név+Bottoni-könyv