Vegyi fegyver vidéken – Magyar Hang-ajánló

Vegyi fegyver vidéken – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. július 27. - augusztus 2.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 11. száma jelent meg július 27-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

Egyre több helyre jut el a filléres nyomordrog. Két dolog biztos: egy ötgyermekes apa halála, valamint a kábítószer jelenléte egy olyan telepen, amelyről Békésen mindenki úgy beszél: ott „nincs is olyan nagy gond ám”; hogy „elvannak” meg hogy „dolgozgatnak szerencsétlenek, amit tudnak”: közmunka, napszám. Riport.

Növekedés van, felzárkózás nincs. Az uniós csatlakozásunkkor sereghajtó államok mára leköröztek bennünket.

A horvát bíróság döntése után mire számíthatnak a magyar devizahitelesek?

Még egy hónapja sincs érvényben az új büntetőeljárásról szóló törvény, egy joghézag máris láthatóvá vált. Emiatt ha valaki akar, könnyűszerrel kibújhat a pótmagánvádas eljárás alól. Erre mutat rá a Rogán Antal miniszter kötvényei körül sürgő O. Ferenc esete, akinek elég volt egy külföldi, izraeli címet megadnia ahhoz, hogy a vele szemben terheltként folytatott pótmagánvádas eljárást a bíróság megszüntesse.

Talpig turulban. Mészáros Lőrinc olyan okos, hogy már sportszergyártásban is az élre tud törni, pedig sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

Nem fúrjuk egymást – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Demeter Márta. Szerinte az MSZP és a DK kizárólag a saját túléléséért küzd, és egyaránt részei a NER-nek.

Kölcsönkért revolver. Manninger János háromszor rendezte meg ugyanazt a filmet tizennyolc év alatt.

Lassan elfogynak a múzeumok. Bezárás, kiköltöztetés és elhúzódó felújítás – a nagy ígéretek árnyékában egyre kevesebb intézmény tudja itthon rendesen ellátni a feladatát.

A Bérczes László rendező-dramaturg és párja, Kiss Mónika szervezte összművészeti fesztiválról Törőcsik Mari mint védnök azt mondta, ez egy olyan hely, ahol összegyűlnek a „nem normális emberek”. 2008 óta Kisharsány, Nagyharsány, Beremend és Villánykövesd ad otthont a mezítlábas rendezvénynek. Erről is mesélt lapunknak a július 31. és augusztus 4. között zajló Ördögkatlan egyik szervezője, Göttinger Pál rendező, aki a Kovács Udvarház programjaiért is felel.

Aligha tehetett volna jobbat Donald Trump Montenegrónak azzal, hogy a múlt héten egyszer csak sértő jelzőkkel illette a kis balkáni ország lakóit, akik szerinte kirobbanthatják a harmadik világháborút. Az amerikai elnök szándékaival ellentétben kitűnő reklámot csinált az államnak.

Már alakul az új világrend, amelynek egyik meghatározó pólusa a jelek szerint mindenképpen Kína lesz. Folyik a pozícióharc, amelybe már Peking is határozott globális ambíciókkal szállt be. De látja ezt Donald Trump is, aki egyelőre kereskedelmi háborút indított a nagy vetélytárs Kína ellen. Merre halad a világ? Hol lehet benne Kína helye? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Bogdan Góralczyk Kína-szakértővel, a Varsói Egyetem professzorával.

Fővárosi szórakozóhelyek a NER célkeresztjében.

Évszázadok óta nem látott hőség tombol Skandináviában. Erdőtüzek, terméketlen földek, eltűnő patakok, és takarmány híján levágott állatok jelölik a szárazság útját.

Hetek óta tartó feszült munka, egyre izgalmasabb világbajnokság, sőt a verseny után még kétnapos teszt – pár tényező, amely a legkeresettebbé teheti a 33. Magyar Nagydíjat az eddigi hazai futamok közül. Az előzetes felmérések alapján minden sikerre van ítélve a hétvégi mogyoródi futamon. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, ha lehetne egyetlen kívánsága, akkor azt szeretné, hogy remek idő, nézőcsúcs és egy izgalmas verseny jellemezze az előttünk álló hétvégét. Interjú.

Már ismeretlen a Fradi-szív. A ferencvárosi kupakiesés után sem számonkérés, sem reakció nem érkezett a vezetés részéről.

Publicisztika:

Gulyás Balázs: Javított kiadás; Pethő Tibor: Az áruló Nagy Imre; Szerető Szabolcs: Permanens térfoglalás tabuk nélkül; Misetics Bálint: A „hajléktalansághoz való jog” és egyéb félreértések. Válasz Schiffer Andrásnak; Torkos Matild: Lejáratnák, mert jó ügy mellé állt…; Dévényi István: Szeretve lenni jó; Büky László: „Lübe-c-k című város”; Lányi András: Kezek a város felett; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Puzsér Róbert: Fényévekre Orbántól; Marabu rajza.

Keresse a lapot július 27-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon!

Címkék: Magyar Hang, ajánló