A kézműves politika esélyei

A kézműves politika esélyei

Tüntetők mobiltelefonjaikkal a Lánchídon (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mára beérő, jelenlegi közbeszédet eluraló antiszemita hullám, amit a kormány végtelenül költséges Soros György elleni kirohanásai idéztek elő, teljes képet ad a hatalom erkölcsi világnézetéről és állapotáról. Azt már lehetett tudni, a politikai vezetés nagy szimpátiával tekint a két világháború közötti időszakra, de talán azt csak kevesen sejtették, ebből a kútból, amit már kiszáradtnak hittünk, újra felszínre lehet hozni mérgező eszméket. A miniszterelnök jeruzsálemi látogatásával minden bizonnyal ezt a súlyos tévedését próbálta helyrehozni, kedvezve az izraeli kormánynak.

Mindenesetre itt, Magyarországon nem kell gyűlölni senkit és semmit, csak a korrupciót, hogy ne legyen dicsőség lopni, mert ha így marad, akkor korrupció fogja elpusztítani az országunkat, mint rothadás a gyümölcsöt.

Egy „kereszténydemokrata" Jeruzsálemben - Avagy: a hiszékenység határtalansága és határai | Magyar Hang

Egyes magyar vezetők teljesen elvtelenek, híján vannak bármiféle meggyőződésnek.

Közben az ellenzéki pártok nyilvánvaló sodródása inkább az mutatja, ők csak utasok, és nem az események irányítói. Úgy érzékelhető, képtelenek ráérezni a magyar emberek szándékaira.

Viszont az elmúlt időszak tüntetései és sztrájkjai rámutatnak, hogy a cselekvés lassan átkerül az olyan emberek kezébe, akik nem akarják megszokni a rájuk kényszerített igát, a modern rabszolgaságot. Mivel a jelentkező belső válságokat képtelen kezelni az erkölcsi erózióban szenvedő politikai elit, ily módon nem marad más, mint egy sor olyan teljesen hétköznapi emberi kezdeményezés, amely nem kompromittálódott az elmúlt években.

Közös kiáltvánnyal állt elő az ellenzék, ki is tűzték a Parlament kerítésére | Magyar Hang

Egy színpadon álltak és az összefogásról beszéltek ellenzéki politikusok és civilek a Szabad sajtó útján.

Mindenképp életszerűbb és inspirálóbb folyamat lehet, ha az emberek a kezükbe veszik az ügyeik irányítását és előbb vagy utóbb ők fognak igazságot tenni, helyes mederbe terelve a nemzet hajóját. Ma már idő hiányában nem lehet félmunkát végezni és óvatoskodni, mert a hazafiság nem párt kérdése, és Magyarország azoké is, akik nem kapnak a kormánytól bicskanyitogató kedvezményeket. Ez a folyamat hosszadalmas és elszánt munkát igényel, de az emberek szövetsége végre a nemzet jövőjével foglalkozhat, nem pedig a harácsolók, zsákmányszerzők érdekeivel.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/10. számában jelent meg, 2019. március 8-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/10. számban? Itt megnézheti!