2030 helyett előbb keddre gyúrjunk

2030 helyett előbb keddre gyúrjunk

Orbán Viktor szimpatizánsai körében Nagykátán 2019. május 17-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hát akkor gyúrunk. Méghozzá a miniszterelnök szerint arra, hogy nyolc év múlva jön a Nyugat alkonya és akkor nem elég, hogy katonai, diplomáciai, szellemi értelemben is a csúcson leszünk majd, de nettó befizetők leszünk az unióba.

Nézzük is a 2022-es alaptábort, a mát, a 2030-as csúcstámadás előtt. Az oktatásban például oda jutottunk, hogy a polgári engedetlenség és az iskolák zárva tartásának lehetősége is csak egy-egy tünet már egy problémagócban.

Tömegközlekedésünkben pedig mint cseppben a tenger mutatkozik meg a Tusványoson vázolt orbáni vízió: kínai hitelből építünk egy soha meg nem térülő vasútvonalat, ami igazából Kínának lesz majd jó. A magyaroknak meg ott vannak az abszurd menetrendek, az olvadozó sínek, a nosztalgiajáratnak is beillő szerelvények, a szinte már állandósuló késések.

A nyugdíjrendszerünkről fura módon épp maga a kormányfő mondta azt, hogy fenntarthatatlan: ezzel indokolta legalábbis a KATA kivezetését, persze, lehet, hogy csak egy szokásos pénteki hazugságba csomagolt uszítás volt ez is. Mindenesetre mindent elárul a helyzetünkről, hogy annak kell örülnünk, ha Orbán Viktor megint csak hergelt, mert ha igazat mondott, akkor nem lehetünk túl messze az államcsődtől. Egészségügyünk állapotáról pedig talán épp elég annyit megjegyezni, hogy még ezt a területet is érinti a katázás ellehetetlenítése, és nyilván nem pozitívan.

A mezőgazdaság kérdése pedig nem intézhető el a szokásos toposzok (félfeudális állapotok, dél-amerikai birtokszerkezet, földalapú támogatás hátulütői, stb.) felsorolásával. Mégpedig azért, mert Magyarország elindult a sivatogosodás útján – ne csapjuk be magunkat azzal, hogy egyszerűen aszálynak becézzük ezt a folyamatot. És erre semmit nem mondott Orbán Viktor, csak genderezett, meg a fajokról delirált.

A dolog tehát úgy áll, hogy ha kizárólag a kormányon múlna, egy egyszerű keddet nem tudnának megszervezni és megnyerni, nemhogy 2030-at. De hát ez van, mi innen állunk majd neki a gyúrásnak. És akkor még arról nem is szóltunk, hogy errefelé a személyi edzőt is csak papíron alkalmazzák, a kondigépeket pedig már azelőtt ellopták, mielőtt a terembe szállították volna őket.