Holdról is látható hülyeség

Holdról is látható hülyeség

Budai Lóránt és csapata a jászberényi időközi önkormányzati választás megnyerése utána városháza előtt 2023. január 15-én (Fotó: Gémes Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz verhető! Kétharmados győzelem Jászberényben! A Holdról is látszik! Kedvenc vasárnap esti, hétfő reggeli helyzetértékeléseim a Budai Lóránt újrázásán lelkesedő ellenzéki politikusoktól. Ja, meg a legkedvencebb: „A jászok megmutatták, most mutassa meg az ország is!” Okés, megmutatjuk, de mit is? Mindannyian szavazzunk Budai Lórántra? De lüke vagyok, hát nem kifelejtettem Jakab Pétert? Miszerint a jászberényi helyhatósági voksolás tanulsága, hogy új választást kell kiírni. Simaliba. 

Ám nincs itt semmi látnivaló, zakatol a közélet menetrend szerint, jobbról, balról, középről, alulról, felülről, elölről, hátulról mindenki örül, aminek csak tud, és mivel az ellenzéki oldalon kevesebb a pezsgőpukkasztó esemény, hangosabb az ünneplés. Hát de azért na. 

Annyi történt, hogy Budai Lóránt nem olyan rossz polgármester, mint azt állították róla a NER nyilvánosságában, ráadásul csapatával keményen melóztak a kampányban, ahogy amúgy a Fidesz is szokott: ajtóról-ajtóra ment a küzdelem a választókért. Szóval, amennyiben a „mutassa meg az ország is” az ellenzéki pártokra vonatkozik, akkor stimt, egyetértek, nyugodtan ki lehet mozdulni a képviselői irodaházból, sőt, a Facebookot is be lehet zárni, és mindennapi online sajtótájékoztatónkat se add meg nékünk ma. 

Aztán ott az a lelkendezésen túli, mélyebb értelmezés, hogy a siker receptje egyenlő kizárni a DK-t az összefogásból. Nekem ugyan Gyurcsány Ferenc nem a szívem csücske, de mégis, hogyan fog ez a karantén kinézni? Az országos helyzet ugyanis ez a biztos szavazóknál: 

Demokratikus Koalíció – 12 százalék
Mi Hazánk – 8 százalék
Momentum – 8 százalék
Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 7 százalék
Jobbik – 5 százalék
Mindenki Magyarországa Mozgalom – 3 százalék
Nép Pártján – 2 százalék
MSZP – 2 százalék
LMP – 2 százalék
Párbeszéd – 1 százalék

Matekozzunk. Ellenzék, mínusz DK, mínusz Mi Hazánk, hm, itt bizonytalan vagyok, de inkább mínusz Kétfarkú, az 8, meg 5, meg 3, meg 2, meg 2, meg 1, és legyünk megengedők, adjuk hozzá Márki-Zay Péteréket, és a Nép Pártjánt is, az mindösszesen 26 százalék, hoppá, vigyáztam, meg is van a legújabb Fidesz-kétharmad. De oly közel már a NER-által kreált EU-helyhatósági bulika, amikor minden érintett bebizonyíthatja, hogy tévedek, és mint egykoron Hódmezővásárhely, most épp Jászberény az ország. Ja, akkor nem is tévedek. 



„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.