A kecske visszarúg

A kecske visszarúg

Jeszenszky Zsolt és Orbán Viktor a kötcsei pikniken 2019-ben (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha nehezen is, végül Jeszenszky Zsolt elnézést kért Baranyi Krisztinától, amiért… A polgármester asszony dolga, hogyan reagál a bocsánatkérésre, illetve az abba csomagolt felszólításra. Jeszenszky Zsolt a saját felelősségüket próbálta elkenni, amikor egyrészt-másrészt alapon a kemény, szókimondó (és persze bárki által vitatható), ócska propagandista mivoltukra utaló bírálatot, véleményt összemosta az emberi méltóságot semmibe vevő, oktalan, kretén gyalázkodással.

A néhai Pesti TV kecskegate-je nem a sajtóról, nem a politikusok újságírókhoz való viszonyáról, még csak nem is a trágárság és a közbeszéd kapcsolatáról szól, hanem egész egyszerűen a civilizációnkat fenntartó normák megkérdőjelezéséről. Ezért tett nagy szolgálatot a közösségnek Baranyi Krisztina azzal, hogy ország-világ elé tárta a propaganda, a trollkurzus valódi arcát. Hiszen nyilvánvaló, abban a közegben, ahol elhangzott, nem volt kirívó, ahogy az ominózus adás szereplői a politikusról beszéltek. Azért beszéltek így, mert úgy érezték, kockázat nélkül megtehetik. Nem előzmény és következmény nélküli kisiklás: a kormánypárti sajtóban írtak már baktériumokat kibocsátó organizmusként parlamenti képviselőről, a trágárság és a fenyegető hangnem máshol is megjelenik, és mindig elítélendő, de arrafelé mindennapos. Nyilvánvaló, hogy Baranyi Krisztinát nem a polgármesteri tevékenysége miatt vették a szájukra a kecske srácok; annyi a vétke, hogy nem Orbán Viktor híve, s volt mersze kihívni és le is győzni a Fidesz jelöltjét.

Szép dolog a bocsánatkérés, bár a sértett hangnem az őszinteségével kapcsolatban hagy kérdőjelet. A gépezet azonban, amely szükségképpen ilyen vadhajtásokat növeszt, a botrány ellenére érintetlen. A hatalom visszalép egyet, ha ezt érzi taktikusnak, de továbbra is olyan propagandamonstrumot mozgat, amely nem ad esélyt a méltányos, érvelő vitáknak; amely nem enged hozzáférést az ellenzéknek a közmédiához; amely karaktergyilkosságokra építi fel újra és újra a kampányát; amely hajtóvadászatra hív a hajléktalanok ellen; amely nem jóhiszeműen téved, hanem tudatosan hazudik, az utólag kifizetendő kártérítés betervezett költség; amely politikai okból hallgat el híreket, közérdekű információkat a nyilvánosság elől.

Ennek a gépezetnek a megtörése több mint politikai cél: civilizációs kihívás.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel, és kezdje velünk a napot!