A kormány a saját szavazóit is hülyének nézi

A kormány a saját szavazóit is hülyének nézi

A kata ellehetetlenítése ellen tüntetők lezárták a Margit hidat 2022. július 12-én (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hét sem telt el azóta, hogy Gulyás Gergely a kormányinfón megígérte, visszafogják végre a rohamléptékű törvényhozást, időt szánva a társadalmi párbeszédre. Hogy aztán néhány nappal később bejelentsék, egy nap alatt kívánják keresztülverni a katatörvény módosítását. Amit a kormánykommunikáció azóta is kétségbeesetten próbál úgy beállítani, mintha csak az ügyeskedésnek kívánnának gátat szabni.

Néhány cím a kormánypárti médiából: „A kata új szabályozása bezárja a kiskapukat”, „Megbénítják a baloldali tüntetők a belváros forgalmát, akiket gyurcsányista politikusok vezetnek”, „A kata célja, hogy azoknak a vállalkozóknak a helyzete, akik a lakosságnak nyújtanak szolgáltatást, könnyebb legyen”.

Kit néznek itt hülyének?

Nemcsak az Európai Bizottságot a pár nap alatt felejtett fogadkozásukkal. Nem is csak a több százezernyi katázót, akik lába alól egy pillanat alatt húznák ki a talajt. Nem, a kormány a saját szavazóit is hülyére venné. Azokat, akik ugyanúgy a katás adózást választották, és most nem tudják, hogyan tovább. Hogyan máshogy: jöhet az átalányadózás, ezáltal pedig nyilvánvalóan az adóemelés. Még hogy a megszorítás a baloldal módszere, és a kormány semmi ilyet nem tenne? (Bár volt itt már diákhiteles kamatemelés és egyéb elvonások.)

A kormány azon szavazóit nézi hülyének, akik hétfő óta ugyanúgy dühösek a változás miatt. Akik ott voltak a keddi tiltakozásokon is. Tudom, nem egy kormánypárti ismerősöm kiment tiltakozni. Tessék, olvassák hát a gyurcsányista tiltakozójukat: „24 éve vagyok fideszes önkormányzati képviselő, tehát a lojalitásom nem megkérdőjelezhető. Főállásban viszont könyvelő és adótanácsadó vagyok, 29 éve. Hogy mit gondolok a törvény megalkotójáról, azt egy szóban tudom a legjobban kifejezni: dilettáns. Az íróasztalnál kitalálnak valami eszméletlen baromságot, és anélkül, hogy a szakmát megkérdeznék, egyeztetnének, már be is nyújtják a törvénytervezetet. Csak a saját praxisomból fel tudnék sorolni olyan szerencsétlen vállalkozókat, akiknek nagyon kevés a bevételük, 90%-ban lakosságnak szolgáltatnak, de a 10% céges számlázás miatt elveszítik a kata lehetőségét. És éhen halnak… Vagy abbahagyják a szakmájukat, de sokan már 50 felettiek, nem értenek máshoz, a munkaerőpiacon nem őket keresik. És az, hogy másfél hónapot adnak a felkészülésre, év közben változtatnak több százezer adózót érintő törvényt, ettől nekem is felment a vérnyomásom.”

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!