A magyar futballemírség

A magyar futballemírség

Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába, hogy a magyar válogatott nem jutott ki a Katarban rendezett világbajnokságra, így is igen szórakoztató dolog a lángoktól öleltből nézni, hogy miként is alakul ez a sörmentes szpartakiád.

A woke-világ hirtelen észrevette, hogy micsoda terrorrezsim ad otthont a nyugati élfutball legnagyobb ünnepének, miközben az európai topligák éllovasai az arab olaj- és az orosz földgázpénzek nélkül valószínűleg rég csődbe mentek volna. Nem a förtelmes színvonalú Katar-Ecuador nyitómeccsre vált a Gazpromból, az Emiratesből, magából Azerbajdzsánból (!), és persze a Quatar Airlinesból a legnagyobb fociklubok mezszponzora. Fontos üzenet ez azok számára, akik idehaza azért fordulnak el a magyar labdarúgástól és választanak maguknak spanyol, angol, olasz kedvencet, mert a honi foci számukra kizárólag a valóban abszurd stadionépítési láz fedősztorijának tűnik. Jó, ha tudják, hogy a szivárványszalagban térdeplő idoljaik olyan gazembereknek köszönhetik a csillagászati fizetésüket, akikhez képest a magyar futballközegben tényleg hemzsegő fekete öves, fehér galléros pénzmosók csibész kis Minarik Edék csupán.

Ráadásul jó eséllyel az ő kedvenceik voltak azok a csapatok, amelyeknek az elnökei puccsszerűen akarták létrehozni az európai Szuperligát, kiszakítva egyesületeiket a nemzeti bajnokságokból. Ezt még Orbán Viktor, a sportág közismert szerelmese sem hagyta szó nélkül. „A világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak.”

Igen, mondta ezt az az ember, aki nem elég, hogy egy privát zseb-Katart húzott fel a felcsúti nyaralója mellé, de országlásának következtében járási TAO-oligarchák élőszereplős Championship Managerré változtatták lassan a komplett magyar labdarúgást. Hogy mindez sok esetben olyan játékosokkal történik, akiket saját klubelnökeik a politikusként megtartott lakossági fórumaikon gazdasági bevándorlóknak kellene, hogy hívjanak, az már tényleg csak hab a tortán.

Bár ki tudja: még az is lehet, hogy a focivébé végére eljutnak majd a kistérségi térkősejkek oda, hogy Magyarországból is ilyen Katarszerű emírséget kéne csinálni. A munkavállalói jogok itt sem nagyon érdekelnek senkit, értelmetlenül felépített stadionunk is van már, alakul a sivatagunk is, Vecsésen meg most tört fel a kőolaj. Tényleg sajnálhatjuk, hogy Sepp Blatter el van tiltva a FIFA vezetésétől: tuti egyből nekünk adná vagy két vébé rendezési jogát, ha hivatalban lenne.