Atyaég! Lehet, hogy a Fideszre szavaztam?

Atyaég! Lehet, hogy a Fideszre szavaztam?

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter és Fekete-Győr András 2021. október 23-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország az a hely, ahol lassacskán megvan a Fidesznek háromnegyed, a második legerősebb ellenzéki párt pedig a Mi Hazánk. Na, jó, azért emelje fel a kezét, aki csodálkozik a fejleményeken. Mert nézzük csak! 

(Most pedig azt fogom csinálni, hogy nem nézek utána részletesen, nem gyűjtöm ki tényszerűen, csak lejegyzem, ahogy a közéletre figyelő választópolgár is lejegyezné, ami, és ahogyan az ellenzék elmúlt hónapjáról az eszébe ötlik. 

Hogy azt mondja: a DK, és a Jobbik már a választási bukás pillanatában hátba szúrta addigi közös listavezetőjét, amely gesztustól tömegekben született meg a kérdés: mégis, hogy akartak ezek közösen kormányozni? 

Ő a hibás, nem, hanem ő a hibás, nem is, hanem az a hibás, aki először mondta, hogy ő a hibás. Önreflexió nulla. Önkritika zéró. Egyedül a Momentumnál valami.

Leteszik az esküt, nem teszik le az esküt, bemennek megalakulni, nem mennek be megalakulni, beülnek, nem ülnek be, kivonulnak, nem vonulnak ki, bizottság, nem bizottság – fonal elvesztésének minősített esete. 

Hadházy Ákos. Melyik párt is? Vagy melyik nem is? Vagy mi is? 

Jakab Péter szerint az ismét parlamenti elnökké választott Kövér László retteghet a felszólalásaitól.

Meg lehetne menteni Szél Bernadettet, csak hát...

A Párbeszéd egyedül indul az EP választáson. Legalább kiderül, mennyi pontosan a statisztikai hibahatár. Amúgy együtt? Külön? Félig-meddig?

A jobbikos „az nem náci karlendítés” fehérhatalmista Szilágyi György fiatal barátnőjét meg akarták erőszakolni valami pártramazurin. Vagy nem is. A másik meg kilép, mert valójában nem Jakab vezeti a pártot. Hanem? 

Megígérik, hogy most már tényleg a történelem szemétdombjára küldik Orbán Viktort. 

Most, ahogy visszanézem, még az is elképzelhető, hogy én is a Fideszre szavaztam – már, ha a Medián kérdezné.