Atyaég, milyen piti gazemberek!

Atyaég, milyen piti gazemberek!

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Próbáljuk meg elképzelni, hogy miénk a NER-világ, államtitkárokat veszünk meg kilóra, naponta tízmilliókkal gyarapszik a bankszámlánk, odahaza is számolatlan hevernek a pénzkötegek, bejáratosak vagyunk a legfelsőbb körökbe, és úgy általában mindenki tart tőlünk Rogán Antaltól lefelé.

Megvan?

És akkor most válaszoljuk meg a kérdést, hogy ebbéli állapotunkban mi a legfontosabb számunkra? Újabb százmilliók? Még nagyobb luxusautó? Gyorsabb sportkocsi? Kettővel több fürdőszobás budai villa? Dubajozás ott és itt is?

Francokat!

Hát a buszsáv. Az kell a magyarnak!

Olvasgatom naponta a 444.hu sorozatát a Völner-Schadl duó szárnyalásáról. Volt itt már minden, de tényleg minden, mert a kekeckedő bíró leszedéséről szóló részre azért még a NER-ben edzett polgár is csak felrántja a szemöldökét, ám mindezek dacára a legújabb fejezet mutatja meg igazán, kik ezek az arcok.

A legfrissebb részben a nyomozati anyagok alapján arról értesülhetünk, hogy Schadl György, a végrehajtói kar elnöke egész lehallgatása során akkor akadt ki a legjobban, amikor elvették tőle az amúgy jogtalanul használt kék villogót.

Emberünk cége vásárolt egy Skodát, amit nagylelkűen átadott egy magán-mentőszolgálat mögött álló nonprofit-Kft-nek. Így került rá a villogó, hogy aztán mégis csak Schadl György terelgesse a végrehajtói szorgos szürke hétköznapokon, természetesen a buszsávban kikerülve a dugókban ácsorgó sok büdös fővárosi proletárt. Pechére tavaly májusban megállították közúti ellenőrzésre, ahol kiderült, hogy a Skoda nem mentő, Schadl pedig nem mentős.

(Hangulatos kis mellékszál a sztoriban, hogy Schadl Györgynél semmiféle irat nem volt, gondoljuk bele, mi történne szerény személyeinkkel, ha csupán egy szolid mosolyt tudnák átnyújtani a velünk szemben intézkedő közegnek.)

Itt jönnek a kedvenc részeim, idézem néhány részletben a 444 cikkét:

...Ekkor a hívásait már lehallgatták, így rögzítették azt a beszélgetést is, amiben Schadl elpanaszolja a magán-mentőszolgálatot irányító ismerősének, hogy „egy jó képességű rendőr megállította, és baszakodik”. Schadl az ellenőrzés után villámgyorsan lebonyolított több telefont, és eleinte úgy tűnt, hogy minden rendben. Szerinte a rendőr csak a mentőszolgálat matricáját hiányolta a kocsiról, de Schadl szerint „ráb*szott, mert a csomagtartóban ott van”, fel is ragasztotta gyorsan, „majd a legközelebbi pirosnál leszedem a picsába”...

...azért kell annyira a villogó, hogy lehessen használni a buszsávot. Azt megbeszélik a mentőszolgálat ügyvezetőjével, hogy a „kéket” most a biztonság kedvéért nem fogja használni Schadl, ahogy hanyagolja a tilosban parkolást is, de a buszsávozás azért mehet.

Aztán kitalálják a megoldást, megmozgatnak eget és földet, de azt már nem árulom el, hogyan, és miként, tessenek végigolvasni az eredeti cikket.
Egyébként a buszsávos kaland lehallgatási leirataiban megjelenik valami Tóni, meg Barbara is, illetve, hogy harminc év nem fog összejönni, de húsz, vagy tíz simán, az autópálya, és a koncesszió szavakat viszont nem használják, és hát ugye rossz, aki rosszra gondol.

Címkék: Schadl György