Elvérzett a halálcsoport

Elvérzett a halálcsoport

Az első magyar gólt szerző Fiola Attila és a francia Antoine Griezmann a Magyarország-Franciaország Eb-mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd este kiderült, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság úgynevezett halálcsoportjából (ahol Magyarország két meglepetés-döntetlennel az utolsó, negyedik helyen végzett) senki sem érte meg a negyeddöntőt. A nyolcaddöntőben először Portugália kapott ki Belgiumtól – a belgák az egész meccsen mindössze egyet rúgtak kapura, ám az gól lett, miközben a portugálok négyszer próbálkoztak (és 23 löketet küldtek a kapu irányába), de nem sikerült megzörgetniük a hálót.

Hatalmas meglepetésre kikaptak a kissé nagyképű franciák is, akik nem vették kellő komolysággal a Svájc elleni találkozót. Annak a meccsnek a forgatókönyve egy krimire hasonlított: vezetett Svájc egy ideig, aztán úgy fordítottak a franciák, hogy a 75. percben már 3–1-re vezettek. Valahogy kiegyenlítettek a svájciak, kibírták a hosszabbítást is, és jobban bírták idegekkel a tizenegyespárbajt. Egyébként az a nap volt az Eb eddigi leglátványosabb napja: a két meccsen összesen 14 találatot láthattunk, hiszen a spanyolok – hosszabbításban – 5–3-ra verték meg a horvátokat.

Csoportunkból utoljára a nem túl combos németek véreztek el, kedd este két góllal maradtak alul az Eb-n még gólt sem kapó angoloktól a Wembleyben. A dolgok ily alakulása ad egy vajszínű árnyalatot a magyar válogatott szereplésének is. Eddig joggal voltunk büszkék arra, hogy a regnáló világbajnok, az aktuális Európa-bajnok, valamint a németek ellen is helyt tudtunk állni, két döntetlen szerezve. Portugália ellen is alig hat percen múlt a bravúr, így kiestünk, de most az is kiderült, hogy a halálcsoport tulajdonképpen nem is volt olyan erős – a benne lévő csapatok a következő fordulóban kivétel nélkül búcsúztak a rendezvénysorozattól.

A Svédország–Ukrajna nyolcaddöntő ukrán továbbjutása után a mi csoportunk az egyetlen, ahonnan mindenkinek távoznia kellett a következő körben. Az összes többiből van negyeddöntős! Ízlelgessük csak a továbbjutók listáját: Dánia (agyonverték Walest), Csehország (kiverték a hollandokat!), Svájc (hazaküldték Franciaországot!), Spanyolország, Olaszország, Belgium, Anglia és Ukrajna.

Egy dolog biztos: van még bőven tennivaló a magyar fociban az igazi eredményhez. 

Címkék: foci, foci-Eb