Fidesz: az ellen nem véd

Fidesz: az ellen nem véd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lángolt a nádas Kiskundorozsma és Szeged között. Hatalmas, sötét, sűrű, komor fekete füst gomolygott a puszta fölött, és a megfékezhetetlennek tűnő lángok egyre csak terjedtek végigszáguldva az egykori öntözőcsatornában. Gyorsan megtelt az 55-ös út padkája katasztrófaturistákkal, megálltam hát én is, mentségemre szóljon, hogy újságíró vagyok. 

– Amott az már az üdülőnegyed – mutatott a fürdőnadrágban és kockás ingben motorozó helybéli a magasfeszültségű vezetékek oszlopai felé a bukósisakjával, spontán katasztrófa-idegenvezetőként elmagyarázva, hogy az utóbbi napokban több helyen is lángolt a tarló, az öntözőcsatornában pedig jó ideje nincs egy csepp víz sem, ezért száradt ki a nádas. És nem csupán az. 

– A repce is behalt, de a napraforgó, a kukorica is csak küszködik. Tudják, van néhány szárnyasunk otthon, de már nagyon vakaródzunk az asszonnyal, hogy egyáltalán megéri-e küszködni velük, annyira drágák a magok, meg a táp. Csak szeretem tudni, hogy mi az, amit megeszek. 

Fehérbe véknyul a füstfelhő, a tűzoltók győzedelmeskedni látszanak, elköszönünk. Szikkadt, szomorú földeken át vezet az út Szegedre, még az első körforgalomnál is alkarnyi pernye szállingózik. A városban így, nyári szünetben is pezseg az élet, órákkal később a Dugonics téren ücsörögve jut eszembe, hogy utánanézzek, mi történt a „tűzünkkel”. Sorakoznak a mindenféle hírek, a baloldal eltörölte volna a rezsicsökkentést, de a Fidesz megvédi a magyar családokat a háborús inflációtól, újfent módosult a gránitszilárd, egy napon lesz a helyhatósági és eu-s választás, az ellenzék nem oszthatja el úgy a párttámogatást, ahogy tervezte, a szakminiszter, meg a vonatügyi főmuksó a vasúti közbeszerzések bajnokával vacsorázgatott, és 45 kiló védett halat mentettek ki a teljesen kiszáradt Bársony patakból. 

A tüzet amúgy egyelőre eloltották. 

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!