Halálkampány? Ugyan már!

Halálkampány? Ugyan már!

Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Fekete-Győr András a Parlament előtt 2020. november 12-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriási szerencséje a jelenlegi kormánynak, hogy nem a Fidesz az ellenzéke. Szokatlan kijelentés, mindjárt megmagyarázom.

Azt mondják, történelmietlen a mi lett volna, ha...?, a mi lenne, ha...? -típusú kérdéseken merengeni. Szerintem ez súlyos, a gondolkodást feleslegesen szűk korlátok közé szorító tévedés. Ha megerőltetjük magunkat, halványuló emlékezetünkből előcsalogathatjuk a képet, milyen is volt a Fidesz ellenzékben. Röviden: kíméletlen. A szocialista kormányok minden mulasztását, bűnét - volt az nekik bőven - számon kérte, kampányok sorát indította az akkori hatalom lejáratása érdekében. A legtöbbször helyesen tette, az a kurzus alaposan rászolgált arra, ami 2010-ben történt vele. Az ellenzéki Fidesz az élő fába is belekötő kíméletlensége hatásos volt, és a párt válsághelyzetben sem hajlott semmiféle együttműködésre. Nem mintha a másik fél részéről olyan nagy igény lett volna rá...A fentiekből, illetve a kommunikációs kormányzásba beleszerelmesedett Fidesz és médiagépezete magatartásából kiindulva aggály nélkül kijelenthetjük, hogy ellenzéki pozícióból ők olyan támadássorozatot folytatnának a vírushelyzet minden lehetőségét kihasználva egy másik kormány ellen, amelyhez képest az általuk halálkampánynak minősített tevékenység kedves játszadozás. A jelenlegi ellenzék, az önkormányzatok és a szakemberek egy része, valamint a kormánytól független sajtó változó vehemenciával elsősorban alapvető információkat szeretne megtudni a járvány elleni védekezésről, vagy a hivatalos tájékoztatás ellentmondásain, furcsaságain rugózik. Ezt hívják kormányoldalon halálkampánynak, a vírus pártjára állásnak (!), rémhírterjesztésnek, az eredményes védekezés akadályozásának, miközben a hatalom legfelsőbb köreihez bekötött fideszes polgármester a legtermészetesebb módon rendez minden hatósági tiltásra fittyet hányó újévi mulatságot a városában.

Azt is láttuk, hogy a Fidesz kormányon is képes ellenzékként viselkedni, ha a felelősség áthárításáról van szó, mondjuk, amikor még tavasszal az egyik fővárosi idősotthon vált a fertőzés egyik gócpontjává. Fideszes nyelven: halálkampány volt az a javából! Biztos vagyok abban, hogy ellenzékből fülsüketítő hangerővel tartanák napirenden a lélegeztetőgépek méregdrága pánikvásárlását, a kórházi ágyak kiürítését, a kormány titkolózását vagy az ősztől ijesztően alakuló halálozást. Olyan ízléstelen, kulisszahasogató és kíméletlen módon, amelyre Szabó Tímea vagy Hadházy Ákos gondolni sem merészel.