Hazárd vármegye főispánjai

Hazárd vármegye főispánjai

Orbán Viktor tisztavatáson (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekem az a problémám, hogy alapvetően bármit meg lehet csinálni – indított sarkosan a Hír Tv június 24-ei, Párbaj című műsorában G. Fodor Gábor. Hogy mivel is volt ez a problémája? Netán az Európai Bizottság elvárásaival? Vagy a hazai baloldal valamelyik akciójával? Nem: az elemző a vármegyék és főispánok visszahozataláról nyilatkozott így. Majd folytatta: „tehát holnaptól beleírhatjuk az alkotmányba, hogy Magyarország államformája csinn-bumm cirkusz. És nekem az a problémám a mi jobboldali értelmiségünkkel, hogy abban kimerül a kormánytámogató álláspontja: háháhá, libsik, ezt nem veszitek be! Nem azt mondják, hogy fiúk, valami értelmes dolgot is csináljunk. Háború van, gazdasági válság jön (…). Hanem ebben a perverzkedésben kimerül a jobboldali véleményformáló elit [véleménye]”. (A videón 36:30-tól.) A legtöbb lájkot kapott komment pedig így szólt a Hír Tv videója alatt: „G. Fodor Gábor vármegyékkel kapcsolatos véleményével 100%-ig egyetértek, és nagyon örülök, hogy hangot adott neki.”

Még ha nem is feltétlenül kell szentírásnak venni, de érdemes hozzátenni a Publicus friss kutatását, amely szerint még a fideszesek jelentős része is ellenzi a főispánok és vármegyék visszatérését. Ahogy Lázár János is tette tíz éve, továbbá idén is.

És hogy mit lépett mindezek után a Fidesz? Jelentős gazdasági megszorítások bejelentését követően? Természetesen megszavazta a vármegyékre és főispánokra történő átnevezéseket. Pedig még G. Fodor is szóba hozta a műsorban azt a szempontot: egy csomó pénzbe kerül majd lecserélni a táblákat és névjegykártyákat. Mindegy, nem számít ez sem.

És nehogy valaki azt higgye, hogy mindennek bármi köze van ahhoz a hangzatos indokláshoz, miszerint „a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti”. Dehogy. Annyi mindösszesen, amit G. Fodor is említett: háhá, libsik, ne higgyétek, hogy nem merjük ezt is meglépni! Önmagában elég gyermeteg, nevetséges hozzáállás ez bármihez is, de hogy ők a magyar jövő alakításához is úgy állnak, mint fiúöltözőben heherésző tank- és egyenruhamániás hülyegyerekek, az kifejezetten tragikus.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!