Jakab Péter bajtársa

Jakab Péter bajtársa

Fotó: Jakab Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyit tud a nagyközönség Földi Istvánról? Két dolog ugrik be róla a legelkötelezettebb politikafogyasztó számára. (De a legtöbbeknek annyi sem.) Az egyik, hogy Kocsord polgármestere volt, a másik pedig, hogy egy decemberi feltételezett zaklatási ügy kapcsán emlegetik a nevét. Mindez már elég is lehet ahhoz, hogy valakit a Jobbik elnökévé válasszanak? Merthogy Jakab Péter lemondása után Földi is bejelentette indulását a tisztségért. És ki állt mellé, a bajtársának nevezve őt? Szerdán közös fotókat is láthattunk a Facebookon, csütörtökön pedig Földi ezzel a szöveggel kampányolt maga mellett: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk.”

Nos, ha előbbiek nem szóltak mellette, hát a támogatottságát még nehezebb érvként emlegetni. Földi az áprilisi választáson, szabolcsi körzetében közös ellenzéki jelölt volt, végül pedig 24,58 százalékot tudott összehozni. Fideszes kihívója, Kovács Sándor vele szemben 64,79-et. És ezt még csak a disznótoros eset számlájára sem lehet írni. Az említett esemény ugyanis bár decemberben volt, de a zaklatásos vád csak a választás után került elő. Szilágyi György állítása szerint az azt megelőző hónapokban is tudtak házon belül az állításról. Ha valóban politikai lejáratásról van szó, mint Földi állítja, miért nem a választás előtt került ki? Amikor még, úgy tűnt, valósabb tétje lehetne.

A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját – közölte Földi másfél hónapja. Ami annyit jelent, hogy személyi szabadság megsértése gyanújával folyik a nyomozás. Szilágyi György arról beszélt, hogy próbálták legalább az erkölcsi jóvátételt elérni, az említett hölgy szerint pedig Gyüre Csaba sietett a segítségére. Tételezzük fel, hogy mindez esetleg tényleg nem történt meg. Szerencsés lenne ebben az esetben is az elnöki indulás, továbbá Jakab kiállása? És mit gondoljunk arról, hogy közel fél évvel a decemberi eset után derült csak fény a történtekre? Valóban voltak, akik házon belül próbálták az ügyet eltussolni? És ha nem történt meg, miért akarná a politikai lejáratást Szilágyi, Gyüre és az említett hölgy? Miért találnának ki egy ilyen szövevényes történetet?

Van egy olyan gyanúm, hogy a Jobbik lejtmenete még közel sem ért véget.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!