Kacagjunk együtt Kövér Lászlóval!

Kacagjunk együtt Kövér Lászlóval!

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László nagy nevettető. Az Országgyűlés elnöke ugyanis elment Szegedre, és azt mondta, hogy „a két tűz közé szorult magyarság legerősebb védműve a szuverén, cselekvőképes és nemzetközi együttműködésre, szövetségkeresésre nyitott nemzeti állam”. Persze ő biztos semmi vicceset nem akart mondani, valószínűleg komoran nézett végig, talán még a bajszával is csinált valamit közben, hogy a magyar védmű tényleg a legerősebbnek hasson.

Tette ezt azon a napon, amikor kiderült, hogy a „szuverén, cselekvőképes és nemzetközi együttműködésre, szövetségkeresésre nyitott nemzeti állam” (továbbiakban: a védmű) működése egyik területén látványosan felmondta a szolgálatot, egy másik feladatát pedig teljesen félreértelmezi. Az első problémahalmazról a HVG írt: ők szúrtak ki egy rendeletet, aminek lényege, hogy a Magyarországon bebörtönzött, külföldi embercsempész szabadlábra kerül, ha vállalja, hogy 72 órán belül elhagyja hazánkat. Ez egyrészt közpolitikai csőd, hiszen az állam egy területen egyszerűen feltette a kezét a szervezett bűnözés egyik ágának. Másrészt a kövéri védmű-koncepcióban valószínűleg nem ez az elem jelenti a „nemzetközi együttmőkésre nyitott nemzeti államot”, mindenesetre bel- és külföldi hatalomtechnikában is óriási malőr ez a húzás. Idehaza nem lehet már tetszelegni a megmentő szerepében. Elmondom fideszül is, hogy mi történik most: „a kormány a magyar emberek helyett az embercsempészek oldalára állt”. Komolyra fordítva: talán azzal lehet a legjobban érzékeltetni ennek a történetnek a súlyosságát, hogy ilyesmivel még 2018-ban sem vádolták az ellenzéket, pedig akkor aztán a migránsokról és embercsempészekről szólt minden. És így már a külföld felé sem lehet olyan hetykén odaröffenteni ezek után, hogy „no migrants more in, so stop them”.   

A cselekvőképes védmű másik keddi ötlete az élő online lángosszámláló. Nem vicc, júliustól a büféknek, éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, italboltoknak, bároknak, szórakozóhelyeknek, gyorséttermeknek valós időben kell beszámolniuk arról, hogy miből mennyit adtak el. Teljesen torz, valóságidegen elképzelés, ami a kisvállalkozókat hozza nehezebb helyzetbe. És hogy a védmű ennek bevezetése nyomán mitől lesz majd cselekvőképesebb, az persze rejtély.  

De persze tudjuk, hogy ez csak duma. Mindannyian tudjuk, hogy a védmű Kövér Lászlóék megvédésére és gyarapítására szolgál. Úgyhogy amikor ilyesmiről beszélnek, hogy „cselekvőképes állam”, akkor biztos csak viccelnek. Kacagjunk hát velük.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.