Koronavírus=migráns, értem?!

Koronavírus=migráns, értem?!

Soros-plakát Budapesten, 2017. október 4-én (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindent mérnek. Ez a közkeletű vélekedés a Fideszről (és a KDNP-ről), az axiómához pedig rögvest illik hozzátenni, hogy az egész politikájuk, kommunikációjuk ezeken a méréseken alapul, amiket hol a Nézőpont, hol pedig a Századvég végez el. Csütörtökön utóbbi kutatott egy nagyot. Az ismert gazdasági és politikai okokból Magyar Nemzetnek nevezett kormánylap a következő címmel számolt be a minden bizonnyal tudományos igénnyel készült munkáról: „A magyarok többsége egyetért a szabályszegő irániak kiutasításával”. Honfitársaink 85 százaléka, ha annyira érdekel valakit az ilyesmi.

Iderángatják persze Soros Györgyöt is, és szerepel még egy olyan 1984 karátos propaganda-félmondat is a közleményben, hogy „a politikai önbesorolás mentén sem tapasztalhatók jelentős eltérések a kiutasítás indokoltsága kapcsán”. De a műremek záró sorai ajándékoznak meg az igazi csillogással, így szól a szentencia:

„Évek óta megfigyelhető jelenség, hogy bizonyos külföldről finanszírozott NGO-k meghatározó közéleti kérdésekben a magyar társadalom értékrendjével és elvárásaival ellentétes álláspontra helyezkednek, amely alól a koronavírus-járvánnyal összefüggő biztonsági intézkedések sem képeznek kivételt.”

A munkanélküliségi válság itt van a nyakunkon | Magyar Hang

Olyan tömény és sűrű, mint a fináncok elől földbeásott és évekre ottfelejtett szatmári szilvapálinka. Körülbelül úgy is vág fejbe.

Hántsuk le róla ezt a kissé darabos agitprop lárifárit, ezt a tudományoskodó NER-blablát! Annyit tesz, hogy „Koronavírus=migráns; COVID-19=NGO, értem?! Pártunk és kormányunk viszont a magyar társadalom értékrendjének és elvárásainak megfelelően ajtót mutat nekik”.

Tessék, lehet is kitenni a szlogent a plakátokra, alá meg posztoló katonákat küldeni, hogy növeljék a biztonságérzetét a magyar társadalomnak. Aztán lehet megmérni, hogy passzol-e az értékrendünkhöz és az elvárásainkhoz. Ezt szépen elképzelem, és arra jutok, hogy nem szeretnék a koronavírus helyében lenni. Mondjuk, amikor mindez megjelenik előttem, akkor már a sajátomban se nagyon.