Korrupcióellenes hatóság: nevessünk együtt!

Korrupcióellenes hatóság: nevessünk együtt!

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Energia-veszélyhelyzeti operatív törzs ülésén 2022. július 15-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vélhetően mindenki kinevetgélte magát már azon, hogy a kormány létrehoz majd egy független hatóságot, hogy küzdjön a korrupció ellen. Persze, nyilván már ettől a mondattól görcsöt kap a rekeszizom, de amikor a Magyar Közlönyben azt olvassuk, hogy ennek a valaminek a létrehozásáért Varga Judit, Pintér Sándor, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Varga Mihály és Navracsics Tibor felel, akkor már tényleg keressük magunk körül a kandikamerát.

De hagyjuk inkább a mókát, mert ez a pár sor önmagában egy beismerő vallomással ér fel, sőt, ha jobban meggondoljuk, akkor többel is. Először is, innentől már mindenki számára világos, hogy a magyar állam nem tud vigyázni magára, hiszen hatóságai végignézték, hogy eltűnjenek, vagy alföldi szánkódombbá, esetleg zsákfalui szökőkúttá alakuljanak azok a források, amiből fejlődnie kellett volna. Ha nem lenne így, mi szükség lenne erre a gittegyletre?

Aztán teljesen világos az is, hogy a kormány egyetlen huncut petákot sem akar megtalálni a jövőben. Hiszen képzeljük el azt a hatóságot, amit hét tárca apparátusa koordinál majd: aligha lesz majd mindez a hatékonyság szinonimája. (Mondjuk, a közlönyben van egy határozat arról is, hogy Navracsics feladatul kapta azt is, „vizsgálja meg az egyajánlatos közbeszerzési eljárások lehetséges okait és hatásait, beleértve azokat a helyzeteket, amikor az egyajánlatos eljárások aránya meghaladja a 15 százalékos küszöbértéket”). Bele se merek gondolni, mi lesz akkor, ha a miniszter felgyűri az ingujját, beleáll a munkába, és a vizsgálat eredményeképpen kiderül, hogy mi is volt eddig a gond az egyajánlatos közbeszerzések területén!

Ezentúl beismerése mindez még annak is, hogy olyan nagyon azért mégsem sikerült a gazdasági értelemben vett kanyarban előzés, ha ennyire kell Brüsszel mocskos pénze. Aztán szuverenitási kérdést sem csinált még egyik honi döntéshozó sem a kérdésből, pedig máskor cikkek, karikatúrák kapcsán rendelnek be nagyköveteket. Most meg azért mégiscsak arról van szó, hogy itt most a globalista háttérhatalom (vagy mi) vezeti a kormány ceruzáját és szól bele a mi magyar életünkbe.

Mindenesetre a tervek szerint a szóban forgó intézmény még 2022. november 21-e előtt megkezdheti munkáját, akkor okosabbak leszünk. De az is lehet, hogy csak vidámabbak, mert a hatóságnak nemcsak papíron, de a valóságban is röhejes lesz majd.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot.