Legyen béke és Orbán Viktor!

Legyen béke és Orbán Viktor!

Az Origo címlapja 2023. március 22-én (Forrás: Origo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tudom, tudom, hogy az Origóról bármit írni nincs sportértéke, hiszen az Origó az az Origó, a kormányzati nyilvánosság legmélye, az újságírás gyalázata, plusz focistafeleségcsöcsök, de mégis, akárhányszor is meg tud lepni, hogy mit művelnek ott a kormányzati nyilvánosság betanított szakmunkásai. 

Van ez a Vatikán-Orbán Viktor béketengely. Aztán van Orbán Viktor, mint Putyintól is független szuverenista kormányfő. És van Magyarország, mint háborúpárti nyomás alatt álló állam. Mindeközben meg van az, amit látunk, hallunk, olvasunk a kormányzati- és körüli emberektől, és valahogy sehogyan sem bír összesimulni a két „sztori”. Nos, ebben segít a zászlóshajó, amint eligazítja a valamiért még mindig az Origóról tájékozódni próbáló százezreket. Íme, a címoldal szerda délután:

Itt a veszélyes amerikai bejelentés a háborúról

A britek atomháborúba sodornák a világot

Egyre nagyobb bajban Amerika: itt az orosz-kínai szövetség

Na ugye, hogy Amerika és Brüsszel (most épp a britek, de érted, tőlünk Nyugat) felelős mindenért. Az ukránok addig kavartak, amíg csak magukra nem húzták szegény védekező Oroszországot, ilyen egyszerű az egész. És az oroszok már rég leálltak volna (Ukrajna magyar határánál), de ez a fránya háborús koalíció küldi nekik a pénzt, paripát, fegyvert, és szárazon tartja a puskaport. Olyanokon meg nem agyalunk, hogy Ukrajna bekebelezése után mi lennénk az egyik legújabb NATO-szomszéd, és azokból Oroszország nem kér. Olyanokon se, hogy az immáron mindenért kárhoztatott brüsszeli szankciókat kormányunk mind egy szálig megszavazta. Azt se bolygatjuk magunkban, hogy ha az Orbán-kormány békét akar, miért nem tesz ezért diplomáciailag az égvilágon semmit azon kívül, hogy konsturktíve tartózkodik. 

Origó. Béke. A lelkekben is.