Megvédjük a multikat az adóemeléstől!

Megvédjük a multikat az adóemeléstől!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon Sanghajban 2019. november 5-én.
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne azt nézzék, hogy mi történik a Ryanair kontra Nagy Márton csatában, hanem azt, hogy miért utasítja el újabban Szijjártó Péter a globális minimumadót. Valahogy így tudnám aktualizálni az egyetlen örök és igaz orbáni mondatot arra a két párhuzamosan futó történetre, ami tökéletesen mutatja be, hogy mi is történik ebben az országban immár tizenkettedik éve. A légiközlekedés Bayer Zsoltjának, a Ryanair-vezér Michael O’Learynek a perlekedése a magyar kormány tagjaival ugyanis még a netadónál is rágósabb gumicsont.  

Ami viszont húsbavágó lenne, az a globális minimumadó, amelynek lényege leegyszerűsítve, hogy nehezebben bújnának ki a közteherviselés alól a multicégek. Ennek elfogadása kapcsán egyszer már győztünk, aztán mostanában sorra jelentik be a magyar kormány tagjai, hogy mi mégsem szeretnénk olyan nagyon, ha nemzetközi nagytőké hazai leányvállalatainak olyan nagyon rossz lenne. (A nagytőke ugye az a valami, ami a világ-SZDSZ-elnök, a strabagista Soros György kezébe szivattyúzza a magyar erőforrást ivóvízestül. Legalábbis kormányoldalon ilyesmire szoktak hivatkozni, amikor valaki szóvá teszi, hogy talán mégsem kéne a Vál-völgyi Zuckerberg nevére komplett gazdasági szektorokat írni.)    

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondja, hogy azért utasítjuk el a globális minimumadót, mert az a termelő cégeket is érintené, és az magyar munkahelyek ezreit sodorná veszélybe. Ezek a termelő cégek idehaza leginkább multik, és ha tízezreket foglalkoztatnak, akkor bizony ki vagyunk szolgáltatva nekik. De annyira, hogy választott vezetőink időnként nyíltan lobbiznak a német vállalatoknak, a szuverenitásos kommunikációs paneleket ilyenkor kicsit félrerakják a sarokba. Hogy ennek a már-már közszeméremsértő multi-simogatásnak a nagyképben mi a szerepe? A lengyel-magyar barátság visszaépítése, vagy a helyreállítási alap megszerzéséért folytatott harc része? Mindkettő lehetséges.  

Ami biztos, hogy ilyenkor látszik, mekkora szerencse, hogy a magyar nép nem erre a globalista érdekeket kiszolgáló ellenzékre bízta az országot. Hát komolyan, ezek még a multikat is megadóztatták volna!

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!