Nem gurul a dollár, mert a forint csak csordogál

Nem gurul a dollár, mert a forint csak csordogál

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mit ér az a kiskapu, amit rajzolt ajtóval reteszelünk el? Körülbelül annyit, mint egy olyan egyéni képviselői indítvány, amit Kósa Lajos nyújt be...

Debrecen és Csenger nagy gondolkodója arról beszélt a minap, hogy azért szigorítanának a választási szabályokon, hogy külföldről ne lehessen támogatni senkit, aki rajthoz áll valamilyen voksoláson. Mindez azért merült fel, mert Márki-Zay Péter tavaly nyáron épp lapunknak elismerte, hogy szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pénzügyi támogatást kapott az Egyesült Államokból.  

Minden más részletkérdés a valamikor Soros-ösztöndíjból Dubrovnikban nyáriegyetemező Kósa módosítójával kapcsolatban körülbelül annyira fontos, mint hogy a Szabolcs Online-on egy chatbot foglalkozik Opitz Barbi insta-posztjainak szemlézésével, vagy egy külön munkatársat alkalmaz mindehhez a kormányzati médiaakolba tartozó portál. Lehet persze elemezgetni, vagy inkább karmelitológiai latolgatásokat folytatni, hogy akkor most hogyan is fog megvalósulni mindaz, ami egyelőre még csak Kósa fejében létezik, de mégis minek?

Dőlt itt már el választás 2014-ben egy olyan rezsicsökkentés miatt, ami épp az Orbán-pártokra hatalmas számban szavazó legszegényebbek rezsijét nem csökkentette. Majd történt meg ugyanez a Stop Soros! törvény kapcsán 2018-ban úgy, hogy Magyarország belügyminisztere szerint nem volt igaz a törvény névadójára, Soros Györgyre. Végül úgy lett döntő témája a 2022-es országgyűlési voksolásoknak az Ukrajnában zajló háború, hogy abba nem akart senki belépni.  

Kósa Lajos indítványa annak az uszításnak a része, amit illik „keretezésnek”, „történetmesélésnek” és „narratíva-képzésnek” nevezni. A dollárok gurulásának megtiltásáról ugyanis azért fog sok szó esni a közeljövőben, mert a forint csak csordogál a „magyar emberekhez”. Romlik az életszínvonal, zuhannak a reálbérek, adja hírül a Központi Statisztikai Hivatal, és a nemzeti együttműködés rendszerében ilyenkor gondoskodni kell arról, hogy a gyűlölet megfelelő irányba áramoljon. Ha ez a becsatornázás sikerül, akkor akár arról is elfeledkezünk, hogy gyermekeink a hanyatló Nyugatra menekülnek, mert idehaza nem jönnek ki a fizetésükből.

Hogy egyre egzotikusabb országokból érkező gazdasági bevándorlók érkeznek a helyükre az nem olyan nagy baj, hiszen lehetne rosszabb is. Például ha nyernének 2024-ben ezek a guruló dollárokkal személyesen Joe Biden által megtámogatott gyurcsányisták, akik kiküldenék a katonakorúvá operált óvodásainkat golyófogónak a frontra. Tényleg ez történne, hát valami ilyesmit mondott be a tévé, és írt meg az újság, de még a Facebook is.     

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.